miercuri, iunie 29, 2022
32.3 C
Craiova

Pacientul infectat cu Delta a fost externat azi din Spitalul Județean Târgu Jiu

Tânărul venit din Anglia și depistat cu tulpina Delta a noului Coronavirus a fost externat azi din spitalul Județean Târgu Jiu. Când a revenit în țară, el a stat în carantină la Timișoara, apoi a venit în Gorj, la părinți. S-a simțit rău și medicii l-au internat. La analize au depistat că avea Covid-19, tulpina Delta. A stat în spital, la Boli Infecțioase, din 23 iulie până azi. Cât despre simptome, am aflat că sunt aceleași ca la Covid.

„A avut o simptomatologie specifică noului coronavirus, adică dureri musculare, de cap, de piept și febră. Astăzi a fost externat”, a declarat pentru euroolteniainfo.com managerul spitalului, Dumitru Vienescu.

Varianta Delta, foarte infecţioasă, a devenit tipul de coronavirus dominant la nivel mondial, întreţinând o pandemie care a ucis deja peste 4,4 milioane de persoane în întreaga lume.

Până acum, cercetătorii au demonstrat că vaccinurile oferă o bună protecţie împotriva bolilor grave şi a deceselor cauzate de Delta, în special în cazul a două doze, dar există mai puţine date cu privire la posibilitatea ca persoanele vaccinate să îl poată transmite în continuare altor persoane.

„Unele constatări iniţiale (…) indică faptul că nivelurile de virus la cei care devin infectaţi cu Delta după ce au fost deja vaccinaţi pot fi similare cu nivelurile găsite la persoanele nevaccinate”, a declarat Public Health England (PHE), într-un comunicat.

Varianta B1617.2 (Delta) sau tulpina indiană este considerată cea mai adaptată dintre cele patru  variante virale de îngrijorare, cu un grad ridicat de contagiozitate, de două ori mai mare față de tulpina inițială și cu aproximativ 60% mai mare decât tulpina Alpha, cunoscută ca varianta britanică.

Varianta Delta are potențialul de a deveni tulpină majoritară la nivel global, nu doar în anumite țări, fiind responsabilă de un număr mare de infecții, predominant la persoanele nevaccinate.

Vaccinurile actuale administrate în schemă completă își mențin eficiența față de infecția cu acest tip de tulpină, sens în care vaccinul produs de compania Pfizer/ BioNTech asigură o protecție de spitalizare de 96%, iar AstraZeneca/Vaxzevria asigură o protecție de 92%.

În România, au fost confirmate 57 de cazuri de infecție cu tulpina Delta, în 9 județe din țară, cele mai multe fiind înregistrate în Ilfov, Argeș și municipiul București.

 

 

Ultimele stiri

Florin Cîțu a demisionat de la conducerea Senatului

Florin Cîțu a demisionat în urmă cu scurt timp de la conducerea Senatului, au declarat pentru euroolteniainfo.com surse din...

Mai multe articole din aceeasi categorie