miercuri, iunie 29, 2022
34.5 C
Craiova

Parcare cu 200 de locuri, la Casa Tineretului din Râmnicu Vâlcea

Primăria Râmnicu Vâlcea anunță că va fi construită o noua parcare etajată, cu 200 de locuri, în faţa Casei Tineretului din Ostroveni

„În perioada următoare vor demara lucrările la o nouă parcare ce va fi amenajată pe două niveluri în spaţiul din faţa Casei Tineretului, în zona treptelor – parte din construcţie preluată în administrare de către Primăria municipiului de la Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Vâlcea în urma unui protocolul aprobat prin HCL nr. 305/2019”, se arată într-un comunicat al primăriei.

Lucrările vor consta în amenajarea terasei superioare ca parcare şi în crearea unui spaţiu suplimentar semi-deschis sub această terasă, estimându-se realizarea a 200 de locuri de parcare.

„În urma lucrărilor de până acum care au vizat zona vecină Casei Tineretului din Ostroveni s-au obţinut un părculeţ modern şi o nouă parcare pe strada Nicolae Iorga, ambele obiective fiind finalizate în luna iunie a anului trecut”, se mai precizează în comunicat.

75.000 de mașini la 38.000 de apartamente

Problema găsirii unui loc de parcare în Râmnicu Vâlcea este veche, iar cetățenii și presa au solicitat în repetate rânduri primăriei să ia măsuri. „Astăzi, judeţul Vâlcea deţine un parc de 125.000 de maşini, la o populaţie de 400.000 de locuitori. Doar în Râmnicu Vâlcea sunt 75.000 de autoturisme la un număr de 38.000 de apartamente. Numărul creşte de la an la an, în progresie geometrică iar situaţia din Ostroveni din prezent este mult mai critică de acum 4 ani, de exemplu. În această situaţie, Primăria Râmnicului trebuie să se gândească de acum la soluţii pentru că peste 2-3 ani, lucrurile se vor complica din ce în ce mai mult.

Parcările sub sau supraterane, ştim că era o discuţie acum câţiva ani, identificate zonele care devin critice, pentru că la nivel de parcare în cartiere, suntem pe codul portocaliu şi nu mai e mult până la alerta de cod roşu. În orice caz, în Ostroveni, în fiecare seară, după ora 20.00 căutarea unui loc de parcare devine o uriaşă aventură”, notează ziariștii de la ramnicuvalceaweek.ro.

Ultimele stiri

Vâlcea: 70 de persoane au coborât din tren după ce locomotiva a luat foc

Aproximativ 70 de persoane s-au autoevacuat, azi, dintr-un tren care circula pe ruta Sibiu - Râmnic, după ce locomotiva...

Mai multe articole din aceeasi categorie