joi, decembrie 9, 2021
0.4 C
Craiova

Parcările de biciclete, obligatorii pentru instituții și firme

Președintele Klaus Iohannis a promulgat recent Legea privind adoptarea unor măsuri necesare facilitării parcării bicicletelor în spaţii publice.

Actul normativ prevede că toate clădirile publice sau de utilitate publică, unitățile din învățământul preuniversitar de stat, piețele agroalimentare, târgurile, autogările și stațiile de cale ferată care deservesc trafic de călători vor fi dotate cu structuri metalice care să permită parcarea concomitentă a minimum 10 biciclete și montarea pe perioada staționării acestora a unor dispozitive antifurt.

Astfel de parcări de biciclete și facilități trebuie realizate inclusiv în fața clădirilor istorice şi de patrimoniu, cu respectarea caracteristicilor arhitectonice.

Costurile lucrărilor necesare realizării dotărilor menționate și ale autorizaţiilor prevăzute de lege se suportă din bugetele autorităţilor administraţiei publice centrale sau locale şi din sursele proprii ale persoanelor juridice cu capital privat sau de stat, după caz.

Autorităţile publice şi persoanele juridice cu capital privat sau de stat, după caz, au obligaţia să includă reprezentanți ai organizaţiilor neguvernamentale în comisiile de  recepţie a lucrărilor de dotare ori de adaptare a acestor parcări.

În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a legii, Guvernul va emite normele metodologice de aplicare. În termen de 180 de zile de la intrarea în vigoare a normelor metodologice, autorităţile publice şi persoanele juridice cu capital privat sau de stat, după caz, sunt obligate să înființeze parcări de biciclete.

Nerealizarea acestora în termenul prevăzut constituie contravenţie şi se va sancţiona cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei .

Constatarea contravenţiei și aplicarea sancțiunilor se realizează de personalul autorizat al agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, precum şi agenţia pentru plăţi şi inspecţie socială a municipiului Bucureşti, după caz.

Ultimele stiri

MEDICINA DENTARĂ

MEDICINA DENTARĂ MEDICINA DENTARĂ Publicată de Euro Oltenia Info pe Miercuri, 8 decembrie 2021

Mai multe articole din aceeasi categorie