joi, februarie 25, 2021
4.8 C
Craiova

Parlamentarii PSD Olt au început audiențele. Ce probleme au oamenii?

Așa cum au anunțat în urmă cu câteva zile, parlamentarii PSD Olt au deschis programul de audiențe cu cetățenii din județ. La solicitarea euroolteniainfo.com, deputații Adrian Chesnoiu și Florin Barbu au povestit cu ce probleme se confruntă oamenii.

Adrian Chesnoiu a stat de vorbă cu cei din Caracal. Cinci persoane i-au trecut pragul la această primă întâlnire.

Chesnoiu ne-a spus că principala problemă a celor din Caracal e lipsa locurilor de muncă.

„Oamenii se plâng că vor să muncească și nu au unde. Sunt cu domnul primar acum (Ion Doldurea, n.red) și va trebui să găsim soluții să aducem investitori. Este singura cale de a se crea locuri de muncă. A fost și o persoană care a pus problema ajutoarelor sociale, care ar trebui – spunea persoana – direcționate mai corect, în sensul că trebuie să beneficieze cei care chiar nu pot munci. Și am avut și o surpriză, un tânăr student la Științe Politice care mi-a spus că  și-ar dori să facă voluntariat la cabinetul parlamentar. M-am bucurat că iată, tinerii noștri sunt interesați de politică și vor să se implice”, ne-a spus Adrian Chesnoiu.

Probleme cu despăgubirile

La rândul său, deputatul Florin Barbu s-a întâlnit cu cei din Piatra Olt. El îi are în „răspundere” și pe cei din Balș și oamenii i s-au plâns că nu au primit încă despăgubirile pentru exproprierile făcute pentru Drumul Expres Craiova-Pitești.

„Problemele sunt multe și diverse. Sunt persoane care au situații complicate legate de APIA și contractele de arendă. Mai sunt cei cu ajutoarele sociale, cum se dau, pe ce criterii… Locurile de muncă, din nou, o problemă. Și, desigur, una dintre cele mai importante, cea legată de despăgubirile celor care au fost expropriați pentru Drumul Expres. Oamenii încă nu și-au primit banii. Am să fac o interpelare la Parlament către ministrul Transporturilor, să vedem cum explică”, ne-a spus Florin Barbu.

Contactată de euroolteniainfo.com, una dintre persoanele care au avut casă pe locul stabilit pentru Drumul Expres ne-a confirmat că într-adevăr nu s-au dat banii. „Încă semnăm hârtii… Am trimis certificate edificatoare pentru gard, pentru fântână și anexele din curte… Aștept să le verifice să văd dacă mai trebuie și altceva. Am eliberat terenul, dar încă nu au demolat casa. Stau deja cu chirie, Primăria Balș m-a ajutat cu bani ca să am din ce plăti șase luni. Un ajutor”, ne-a spus femeia. Ea este încadrata ca persoană cu dizabilități și este mamă singură. Primăria Balș, condusă de social-democratul Cătălin Rotea, nu îi putea lăsa pe drumuri, așa că a acordat ajutoare de urgență câtorva cazuri, aflate în situații disperate.

 

 

 

 

Ultimele stiri

Crește numărul infectărilor cu Covid-19 în rândul copiilor

Analiza de situație privind evoluția epidemiei publicată ieri de Institutul Național de Sănătate Publică arată  o tendință de creștere...

Mai multe articole din aceeasi categorie