sâmbătă, ianuarie 22, 2022
-3.4 C
Craiova

Parlamentul European solicită eliminarea „obstacolelor” pentru persoanele LGBTIQ

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a adoptat o rezoluţie în care solicită eliminarea tuturor obstacolelor cu care se confruntă persoanele LGBTIQ atunci când îşi exercită drepturile fundamentale, indică un comunicat postat marţi pe site-ul legislativului european.

În document, adoptat cu 387 voturi pentru, 161 împotrivă şi 123 abţineri, Parlamentul European subliniază că aceşti cetăţeni ar trebui să îşi poată exercita pe deplin drepturile, inclusiv dreptul la liberă circulaţie, oriunde în Uniunea Europeană, informează Agerpres.

Potrivit rezoluţiei, căsătoriile sau parteneriatele înregistrate constituite într-un stat membru ar trebui să fie recunoscute în toate statele membre în mod uniform, iar soţii şi partenerii de acelaşi sex ar trebui trataţi în acelaşi mod ca şi cei de sex opus.

Măsuri contra celor care nu respectă drepturile LGBTIQ

În urma hotărârii Curţii de Justiţie a UE (CJUE) în cazul ‘Coman & Hamilton’, care a constatat că dispoziţiile referitoare la „soţ/soţie” din Directiva privind libera circulaţie se aplică şi cuplurilor de acelaşi sex, Comisia ar trebui să ia măsuri împotriva României în cazul în care guvernul nu actualizează legislaţia naţională pentru a reflecta această hotărâre, solicită eurodeputaţii.

De asemenea, rezoluţia îndeamnă toate ţările UE să accepte ca părinţi legali adulţii menţionaţi în certificatul de naştere al unui copil. În general, deputaţii doresc ca familiile LGBTIQ să aibă acelaşi drept la reîntregirea familiei ca şi cuplurile de sex opus şi familiile acestora. Pentru a se asigura că copiii nu devin apatrizi atunci când familiile lor se mută într-un alt stat membru, eurodeputaţii susţin că familiile ar trebui să beneficieze de acelaşi tratament în întreaga UE.

În cele din urmă, eurodeputaţii iau act de discriminarea cu care se confruntă comunităţile LGBTIQ din Polonia şi Ungaria. Parlamentul European solicită luarea unor măsuri suplimentare la nivelul UE (proceduri de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor, măsuri judiciare şi instrumente bugetare) împotriva acestor ţări.

Europarlamentarul Cristian Terheș a publicat lista votului

„Parlamentul European „invită Comisia să ia măsuri de executare împotriva României pentru nerespectarea în continuare a acestei hotărâri [Coman & Hamilton – n.n.] și pentru lipsa unei căi de atac care a forțat reclamantul să recurgă la CEDO pentru a obține reparații”, se prevede in aceasta Rezolutie la punctul 10.

Hotararea Coman & Hamilton prevede că termenul „soț/soție”, astfel cum este utilizat in Directiva privind libera circulatie, se aplică si partenerilor de același sex.

In favoarea acestei rezolutii, care cere condamnarea Romaniei, au votat: Ciolos, Mituta, Pislaru, Stefanuta, Strugariu, Tudorache (toti de la USRPLUS si grupul Renew Europe).

N-au votat: Cretu, Negrescu.

A absentat: Rareș Bogdan.

S-au abtinut: Botos, Gheorghe, Motreanu, Muresan, Nistor, Winkler.

Au votat impotriva: Avram, Basescu, Benea, Blaga, Buda, Busoi, Ciuhodaru, Falca, Grapni, Hava, Manda, Marinescu, Nica, Plumb, Terhes, Tomac, Tudose, Vincze”.

Diana Șoșoacă, reacție dură

Fostul senator AUR Diana Șoșoacă a avut o reacție dură după acest vot, cerând chiar „Ro Exit”, adică ieșirea României din UE, pe modelul Marii Britanii.

„ACUM SĂ TE VĂD, POPOR ROMÂN, CREȘTIN-ORTODOX!

BISERICA ROMÂNĂ TREBUIE SĂ IA ATITUDINE! AU TOATE DREPTURILE DIN LUME! ART. 200 DIN VECHIUL COD PENAL ABROGAT! NU SE POATE CA O MINORITATE SA IA LOCUL MAJORITATII! NU POTI IMPUNE CU FORȚA CEEA CE NU ESTE LĂSAT DE DUMNEZEU! CĂSĂTORIA ESTE PENTRU PROCREERE, CELULA DE BAZĂ A SOCIETATII! NORMALITATEA ESTE LĂSATA DE DUMNEZEU: FEMEIE SI BARBAT, ACEEASI LEGE IN MEDICINA!

VREM NORMALITATE! NE-ATI LUAT TOT!

RO-EXIT!”, a scris Șoșoacă pe pagina sa de Facebook.

 

Ultimele stiri

Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa le-a scris părinților o scrisoare

Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa le-a scris părinților și le-a cerut iertare pentru tot, anunță stiripesurse.ro. Avocatul...

Mai multe articole din aceeasi categorie