Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Parteneriat intercultural pentru predarea limbii chineze in scolile din Judetul Valcea!

Primăria Râmnicu Vâlcea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea au încheiat miercuri, 31 octombrie, un acord partenerial cu Institutul Confucius din Sibiu afiliat Universităţii de Stat Lucian Blaga, ce vizează predarea limbii chineze în şcolile vâlcene.

La Râmnicu Vâlcea s-a semnat ieri un parteneriat intercultural pentru promovarea culturi şi limbii chineze în şcolile din judeţ. Pentru început au fost selectate trei licee, unde din acest an va exista un curs opţional de limba chineză pentru doritorii de clasa a IX-a. Parteneriatul a fost semnat pe o perioadă de 2 ani, urmând ca el să fie reluat, dacă se dovedeşte un succes.

„Momentul va reprezenta totodată deschiderea firmelor din Râmnic către valorile şi înţelepciunea din Orientul Îndepărtat”, a fost de părere edilul Mircia Gutău, unul din partenerii acordului.

„În 2010 prezentam raportul Institutului Confucius în faţa a 2500 de reprezentanţi din întreaga lume, în Beijing. Spuneam la momentul respectiv: limba germană, limba franceză, limba spaniolă, limba portugheză, limba italiană, limba rusă, au un trend descendent. Engleza este singura care îşi menţine palierul. Însă, singura limbă care are un trend ascendant este limba chineză. Suntem în 2018 şi, la această oră, peste 8 milioane de cetăţeni ai acestei planete au obţinut certificatul de competenţă lingvistică de cel mai înalt nivel – 6, şi  încă 300 de miloane care au obţinut certificate la celelalte nivele”, a explicat prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean, iniţiatorul parteneriatului cultural.

Institutul Confucius, înfiinţat în cadrul Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu, a fost reprezentat de prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean în calitate de director şi Wang Jiong – co-director. Acordul a fost semnat în prezenţa unui reprezentant al Ambasadei Chinei – Xia Lei, din cadrul departamentului educaţie.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of