marți, ianuarie 19, 2021
-5.3 C
Craiova

Parteneriat între Ministerul Educației și Agenția Anti-Doping

Președintele Agenției Naționale Anti-Doping a anunțat că a fost încheiat un protocol între instituția pe care o conduce și Ministerul Educației. Conform acestuia, ministerul și agenția vor colabora și își vor acorda sprijin în promovarea programelor informative și educaționale bazate pe valori care susțin sportul curat. Prin intermediul acestui protocol se va implementa Programul Național de Educație Anti-Doping, se arată într-un comunicat al ministerului.

Alte direcții comune de acțiune implică promovarea activităților care sprijină un sport curat prin prevenirea și combaterea dopajului în acest domeniu și, în egală măsură, derularea unor campanii de informare cu privire la reglementările naționale și internaționale pe tema prevenirii și combaterii utilizării substanțelor și metodelor interzise.

Primii pași pentru un sport curat

Pe segmentul de învățământ preuniversitar, principalele obiective vizează crearea unui grup comun de lucru în vederea dezvoltării unui curriculum la decizia școlii care să promoveze valorile specifice sportului, respectiv dezvoltarea unei aplicații/toolkit în care să fie incluse materiale educaționale ce integrează principiile educației bazate pe valorile sportului curat.

Un pilon al colaborării statuate astăzi îl reprezintă organizarea și desfășurarea proiectului „Primii pași pentru un sport curat”, care constă în activități educative pe teme privind prevenirea și combaterea dopajului și la care vor participa elevii din unitățile de învățământ cu profil sportiv.

De asemenea, este avută în vedere crearea unui cadru pentru inițierea și dezvoltarea unor programe de cercetare științifică în domeniul anti-doping, dar și a unei rețele naționale integrate de parteneriate la nivel universitar pentru conștientizarea publicului-țintă cu privire la valorile sportului curat.

„Un vis tot mai aproape de a deveni realitate!”

Cristian Balaj, președintele Agenției, a anunțat și el semnarea parteneriatului.

„Un vis tot mai aproape de a deveni realitate! Am semnat, ca președinte al Agenției Naționale Anti-Doping, împreună cu doamna ministru al Educației, un protocol de colaborare cu Ministerul Educației, care ne va permite să informăm copiii, tinerii și pe toți cei implicați în procesul educațional din școli, licee și universități, în legătură cu riscurile majore și efectele medicale ireversibile ale consumului de substanțe cu grad mare de risc, steroizi și hormoni de creștere. Ne dorim ca împreună să dăm o șansă generațiilor viitoare!”

Ultimele stiri

Maia Sandu, discuție cu Laura Codruța Kovesi despre corupția din Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află la Bruxelles unde are o serie de întâlniri cu comisari europeni. A...

Mai multe articole din aceeasi categorie