miercuri, iunie 29, 2022
32.3 C
Craiova

Patriarhul Daniel a anunțat că s-a vaccinat anti-Covid 19

Patriarhul Daniel a declarat, după ședința solemnă din Parlament, că s-a vaccinat anti-COVID-19.

„Sigur, m-am vaccinat, gata! Toate datele sunt confidențiale”, a mai spus Patriarhul Daniel, citat de stiripesurse.ro.

Șeful Bisericii Ortodoxe Române a participat astăzi la ședința solemnă organizată la Parlament și dedicată Zilei Naționale.

Purtătorul de cuvânt la BOR, Vasile Bănescu, a spus recent: „cultele religioase nu pot face ce face Ministerul Sănătății”. El a atras, totuși, atenția, că oamenii Bisericilor se pot „implica cu responsabilitate în dialogul cu credincioșii și să atragă atenția că ne confruntăm cu o boală perfidă”.

”Biserica și cultele religioase nu pot emite opinii în legătură cu o problemă strict medicală cum este vaccinarea. Ele nu pot formula un discurs teologic nici pro, nici anti-vaccinare. Fiecare persoană decide, desigur, liber în legătură cu propria imunizare prin vaccin, în mod ideal după ce se consultă cu un medic, urmând sfatul competent al acestuia. Esențial este să luăm decizia cât mai bine informați din surse medicale, nu dezinformați din surse non-medicale”, mai arată Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei arată că „În plină pandemie, în contextul în care secțiile ATI ale spitalelor din întreaga țară sunt total excedate de bolnavi care agonizează, datoria rațională a fiecăruia dintre noi este să asculte cu luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor, cărora le datorăm prețuire și recunoștință”.

 

Ultimele stiri

Florin Cîțu a demisionat de la conducerea Senatului

Florin Cîțu a demisionat în urmă cu scurt timp de la conducerea Senatului, au declarat pentru euroolteniainfo.com surse din...

Mai multe articole din aceeasi categorie