miercuri, iunie 29, 2022
32.3 C
Craiova

Patru clădiri școlare noi în Râmnicu Vâlcea, prin PNDL și CNI

Patru clădiri școlare noi se vor ridica în acest an în Râmnicu Vâlcea, finanțate prin Programul Național de Devoltare Locală și Compania Națională de Investiții. Anunțul a fost făcut de Primăria Râmnicu Vâlcea, care contribuie cu o parte din bani.

Astfel, în zona Nord, la Şcoala şi grădiniţa Waldorf se va ridica un corp multifuncţional cu regim de înălţime parter – etaj I – etaj II (parţial), destinat activităţilor culturale, educative, sportive şi de festivităţi pentru preşcolarii şi elevii de aici. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în data de 2 decembrie, durata de execuţie este de 12 luni, iar investiţia este finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Grădiniță cu loc de odihnă pentru părinți și bunici

O altă investiţie în derulare din cadrul PNDL este Grădiniţa nr. 16 din cartierul Nord, un imobil cu parter şi un etaj mansardat, cu o curte cu loc de joacă şi loc de odihnă pentru părinţi sau bunici, care urmează să preia preşcolarii din zonă; investiţia este estimată să se finalizeze în a doua jumătate a anului.

Creșă pentru copiii din zona de Sud


Al treilea obiectiv local finanţat prin PNDL este grădiniţa cu program prelungit şi creşă de lângă locuinţele sociale din Ostroveni, unde vor fi primiţi 80 de copii proveniţi din familiile care locuiesc în Sudul municipiului. Imobilul, cu o structură parter şi etaj şi o suprafaţă desfăşurată de 1.435 mp, va beneficia de o arhitectură modernă şi va fi compus din două săli de grupă la parter pentru învăţământul ante-preşcolar (creşă), trei săli de grupă la etaj pentru învăţământul pre-şcolar (grădiniţă), zone de joacă, de dormit, grupuri sanitare, două săli de mese şi o sală de festivităţi. Valoarea lucrărilor de execuţie este de 4.509.637,93 lei cu TVA, din care 3.462.055,25 lei cu TVA asiguraţi de la bugetul de stat în cadrul PNDL, iar 1.047.582,68 lei cu TVA – contribuţia locală. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 15.10.2018, după cum se arată într-un comunicat al Primăriei.

Sală de sport la liceul sanitar


La aceste obiective se adaugă sala de sport de la Liceul Sanitar ”Antim Ivireanul” de care vor beneficia cei peste 1.000 de elevi ai acestei unităţi şcolare; construcţia – o clădire cu un etaj şi cu o capacitate de 102 locuri în tribune – este ridicată de Compania Naţională de Investiţii, iar racordul la utilităţi şi lucrările de sistematizare verticală sunt suportate de la bugetul local. Conform informaţiilor transmise de CNI, lucrările s-ar putea încheia în luna martie a acestui an.

Ultimele stiri

Florin Cîțu a demisionat de la conducerea Senatului

Florin Cîțu a demisionat în urmă cu scurt timp de la conducerea Senatului, au declarat pentru euroolteniainfo.com surse din...

Mai multe articole din aceeasi categorie