joi, decembrie 9, 2021
0.4 C
Craiova

Patru morți și patru răniți într-o explozie produsă la Uzina Mecanică Băbeni

Patru persoane au murit şi alte patru sunt în stare gravă în urma unei explozii care s-a produs în această după-amiază la Uzina Mecanică Băbeni, au anunţat reprezentanţii Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Potrivit pompierilor vâlceni, explozia s-ar fi produs ca urmare a manevrării unei mine antipersonal.

„În urma exploziei au rezultat patru persoane decedate, două inconştiente cu traumatisme și alte două cu răni grave. Se intervine cu un echipaj de Descarcerare, un SMURD, două ambulanţe de tip C, două de tip B şi un echipaj ASAS. Deflagraţia nu este urmată de incendiu”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu, la scurt timp după explozie.

Procurorii vâlceni au deschis dosar penal în acest caz, fiind efectuate cercetări pentru comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

„La locul producerii exploziei s-a deplasat o echipă complexă compusă din ofiţeri de poliţie judiciară, specialişti, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Vâlcea, împreună cu un procuror din cadrul Secţiei de urmărire penală de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, care efectuează cercetarea la faţa locului. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică”, se arată într-un comunicat transmis joi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Parte a EnergoTech, Uzina Mecanică Băbeni este concentrata în special pe partea de tehnologie militară și este o companie certificată ca furnizor pentru Ministerul Apărarii din România și pentru NATO.

Ultimele stiri

MEDICINA DENTARĂ

MEDICINA DENTARĂ MEDICINA DENTARĂ Publicată de Euro Oltenia Info pe Miercuri, 8 decembrie 2021

Mai multe articole din aceeasi categorie