luni, iunie 24, 2024
28.4 C
Craiova

Patru olteni cu funcții la stat, declarați incompatibili de ANI

Agenția Națională de Integritate a constatat averea nejustificată, starea de incompatibilitate și conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a opt persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010. Patru dintre aceștia sunt din Oltenia.

PRICINĂ LUCIAN, Șef Serviciu Control în cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – INCOMPATIBILITATE

În perioada 02 octombrie – 25 noiembrie 2019, a deținut simultan funcția de Șef Serviciu Control în cadrul Ministeruli Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (actualmente Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației) și funcția de Director General – Președinte în cadrul Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare și Încercări pentru Electrotehnică – ICMET Craiova.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 94, alin. (1) şi alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003.

BLIDEANU ȘTEFAN-LIVIU, Primar al Comunei Stănești, Județul Gorj – SESIZARE PARCHET

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către BLIDEANU ȘTEFAN-LIVIU a infracțiunii de „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, prevăzută de art. 301, alin. (1) din Codul Penal, întrucât, în calitate de Primar al Comunei Stănești a emis acte administrative, care au produs un folos material pentru soția sa, respectiv, fiul său.

ALBĂSTROIU VALERICĂ, Consilier Local în cadrul Consiliului Local al Orașului Scornicești, Județul Olt – CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În perioada exercitării mandatului de Consilier local (2016 – 2020), având un interes personal, a participat în data de 22 februarie 2018 la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local Scornicești în baza căreia a fost atribuit un contract de închiriere a unei suprafețe de teren aflată în domeniul privat al orașului, către asociația în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de membru și funcția de președinte.

Persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 şi 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001, art. 75, lit f) și art. 77 din Legea nr. 393/2004 (acte normative în vigoare în perioada evaluată).

ISPIR MIRCEA-VALERIU, Șef serviciu administrativ în cadrul Spitalului Municipal Orșova, Județul Mehedinți – SESIZARE PARCHET

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Orșova cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către ISPIR MIRCEA-VALERIU a infracțiunii de „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, prevăzută de art. 301, alin. (1) din Codul Penal, întrucât, în exercitarea atribuțiilor de serviciu a îndeplinit acte privind achiziții directe efectuate de către Spitalul Municipal Orșova de la societatea comercială la care asociat unic este mama acestuia.

Ultimele stiri

FOTO/OLT: Tenis de masă. Trei medalii pentru sportivii CSM Slatina la Top 16

Trei din cei patru sportivi ai Clubului Sportiv Municipal Slatina, participanți la competiția Top 16, care s-a desfășurat în...

Mai multe articole din aceeasi categorie