Paul Stănescu despre Klaus Iohannis: Lumea vede că „împăratul e gol”

Liderul PSD Olt și secretar general interimar al social-democraților, Paul Stănescu, a vorbit, într-un interviu acordat site-ului stiripesurse.ro, despre situația din partid și despre guvern.

De obicei rezervat în a da declarații presei, Stănescu a răspuns de această dată la mai multe întrebări. El l-a criticat și pe președintele Klaus Iohannis și e de părere că românii au înțeles că „împăratul e gol”, cu alte cuvinte nu există nimic concret pentru cetățeni în spatele discursurilor de la Cotroceni.

„ Imaginea lui Iohannis și implicit a PNL s-a construit pe atacurile anti-PSD. Dar oamenii au început să-și dea seama. Acum lumea vede că „Împăratul e gol!”. Oamenii văd că acea rețetă a urii vândută de PNL nu le aduce o viață mai bună. Văd haosul din guvernarea PNL. Realizează că au trăit mai bine atunci când PSD se afla la conducerea țării. Analizați ultimele două decenii! Cifrele nu mint! Ele arată clar că, de fiecare dată când PSD a guvernat, a fost creștere economică, iar nivelul de trai s-a îmbunătățit. Când au venit ceilalți, a fost mereu mai rău, șomaj, criză economică, tăieri de venituri de la populație”.

Marcel Ciolacu nu e războinic, dar e eficient

Stănescu, aflat mereu în tandem cu președintele interimar al sociasl-democraților, Marcel Ciolacu, spune că modul acestuia de a conduce partidul este eficient, chiar dacă nu e agresiv, cum și-ar dori mulți.

„Președintele Marcel Ciolacu are o calitate importantă: nu te poți enerva pe el, nu generează aversiune. De aici și eșecul lui Iohannis de a mai asmuți ura socială împotriva PSD. Ați văzut ce lamentabil a eșuat în povestea cu Ardealul!

Marcel a reușit să țină partidul unit și a dezamorsat toate bombele electorale ale PNL. A dezamorsat alegerile în două tururi pentru primari, a dezamorsat alegerea indirectă a președinților de consilii județene, a dezamorsat alegerile anticipate. A reușit să atragă atenția forurilor europene asupra derapajelor PNL de la democrație. A avut tactul necesar pentru a dejuca toate aceste tentative. Nu a făcut-o foarte vocal, foarte războinic, cum ar fi vrut poate unii dintre colegi, dar rezultatele ne arată că a fost extrem de eficient. A atins toate țintele. Deci abordarea sa a fost câștigătoare”, e de părere Paul Stănescu.

„Pandemia nu poate scuza prostia”

„PNL plătește un cost, dar pentru că guvernează prost, nu pentru că acest cost este inevitabil. În alte țări, cei de la conducere au devenit eroi pentru că au gestionat bine criza. Pandemia nu poate scuza prostia. Economia noastră nu se prăbușește din cauza pandemiei, ci pentru că guvernul nu a luat măsuri de sprijin, așa cum au făcut toate celelalte state din Europa. Cehia și Ungaria au alocat 18% din PIB. Polonia 15%, Bulgaria aproape 12%. Au alocat 3,5%, iar până acum, din acești bani, doar 0,13% din PIB a ajuns efectiv la oamenii și firmele afectate de restricțiile impuse. Deci Iohannis și Orban nu au nicio scuză! PSD a venit cu un plan de măsuri de 8% din PIB – măsuri care pot reporni imediat economia! Nici până acum, ministrul Cîțu nu a venit cu acel plan pe care îl tot anunță. Este rușinos! Dacă nu e în stare, să-l copieze pe a-l nostru! Dar să-l copieze bine, nu prost, cum au copiat IMM Invest, iar după două luni de stare de urgență doar 12 firme primiseră credite garantate de guvern”, a mai spus Stănescu, adăugând că în acest moment PSD nu stă cu gândul la alegeri.

„Întâi să trecem peste această nenorocire cu pandemia și după aceea putem vorbi și de alegeri. În fond, scorul în alegeri este rezultatul acțiunilor unui partid. E mai important ce facem acum, să răspundem la așteptările cetățenilor, să sancționăm greșelile și prostiile guvernului, să venim cu soluții viabile pentru economie, pentru salvarea locurilor de muncă și a nivelului de trai și veți vedea că PSD va avea prima șansă la alegeri, atunci când vor fi ele”, a conchis Stănescu în interviu.

Articole asemanatoare