luni, iulie 4, 2022
32.9 C
Craiova

Paul Stănescu: „Indemnizațiile pentru CA-urile din regii și companii de stat, prea mari!”

Un proiect de lege inițiat de senatorul PSD de Olt Paul Stănescu ar putea modifica nivelul indemnizațiilor primite de membrii Consiliilor de Administrație din regiile autonome, companiile naționale și societățile comerciale publice. Potrivit expunerii de motive, „nivelul maxim al acestor indemnizații este extrem de ridicat, necorelat cu responsabilitățile și munca desfășurată, ceea ce a dus la politizarea membrilor în consiliile de administrație. Această tendință a fost facilitată și de lipsa restricțiilor privind capacitatea profesională și competențele celor numiți, din consiliile de administrație putând face parte și persoane care nu au experiență în domeniile respective”, arată senatorul PSD.

În opinia sa, legea ar trebui modificată astfel încât aceste indemnizații să fie corelate cu indicatori de performanță. Mai mult, proiectul prevede ca o persoană să nu poată face parte din mai mult de două consilii de administrație. Proiectul a fost trimis la Camera Deputaților pentru dezbatere, după ce a primit aviz pozitiv de la Comisia pentru muncă și protecție socială și aviz negativ de la Comisia pentru administrație publică. De menționat că Senatul a respins acest proiect, dar Camera Deputaților este for decizional.

 

Ultimele stiri

Foto: Lia Olguta Vasilescu face precizari importante pentru conunitatea pe care o conduce.

Aproape am remediat efectele inundațiilor și furtunii de sâmbătă, astăzi reușind să descongestionăm domeniul public de majoritatea arborilor căzuți...

Mai multe articole din aceeasi categorie