miercuri, iunie 29, 2022
34.5 C
Craiova

Paul Stănescu, parcă prea optimist: „Guvernul pică la moțiune”

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat, la conferinţa judeţeană extraordinară a PSD Giurgiu, că are convingerea că moţiunea de cenzură va trece şi Guvernul liberal va pica, iar PSD va fi din nou la guvernare.

„Cel mai important pentru noi este ca moţiunea de cenzură pe care am depus-o astăzi să treacă. Eu am convingerea că va trece şi Guvernul va pica”, a declarat Paul Stănescu.

El a adăugat faptul că schimbarea regulilor privind alegerile locale este „atac la democraţie şi la statul de drept” şi speră să nu se schimbe regulile în timpul jocului, dar „asta nu înseamnă că celor de la PSD le este frică” şi a subliniat că „PSD va fi din nou la guvernare”.

Bădălău: Atac la democrație

„Am pierdut guvernarea, am făcut foarte multe greşeli, dar şi lucruri bune. Acest guvern nu are nicio viziune faţă de administraţiile locale şi faţă de noi proiecte de dezvoltare. Ceea ce fac ei e atac la democraţie şi la statul de drept. În judeţul nostru preocuparea noastră a fost să respectăm cetăţeanul şi dacă în momentul următor sunt alegeri, 99% din primarii pe care îi avem acum câştigă. Şi noi, ca echipă, am fost o echipă performantă. Judeţul Giurgiu a a început să arate ca un judeţ în care trăieşti decent”, a declarat şi preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău.

PSD anunță că are 233 de voturi pentru moțiune

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a declarat, după ce formațiunea sa a depus moțiunea de cenzură, că PSD va avea suficiente voturi pentru demiterea Guvernului”.

„Realitatea o vom vedea la vot. Calculele ne arata ca avem peste 233 de voturi și că până la vot vom depăși acest număr lejer. Nu există până acum colegi care să nu poată veni sau care să își exprime intenția de a nu vota moțiunea de cenzura”, a spus Simonis.

Liberalii râd de moțiune: „A fost scrisă de portarul PSD”

PNl nu are emoții cu privire la moțiunea de cenzură. „Am fost anunţaţi în legătură cu depunerea moţiunii de cenzură semnate de către 208 senatori şi deputaţi din partea grupurilor parlamentare PSD şi UDMR. Am văzut şi noi textul moţiunii, din punctul de vedere al PNL este un demers neserios, probabil că această moţiune a fost scrisă de domnul Vasile, portarul de la sediul PSD. E foarte clar pentru noi că este o moţiune scrisă pe genunchi, este o moţiune neserioasă, în care, deşi PSD invocă la început că pentru ei viaţa românilor este sfântă, nu se face nicio referire la ceea ce înseamnă agenda publică a cetăţeanului şi României. PSD continuă să ignore solicitarea a peste 82% dintre cetăţenii care îşi doresc alegerea primarilor în două tururi de scrutin. PSD îşi doreşte să avem în continuare baroni locali”, a afirmat Florin Roman, după şedinţa Birourilor permanente reunite, potrivit Agerpres.

ALDE susține alegerea primarilor în două tururi

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat că ALDE susţine alegerea primarilor în două tururi şi că nu va vota moţiunea de cenzură depusă de PSD. „ALDE susţine alegerea primarilor în două tururi, pentru că astfel vor avea o legitimitate reală. Alegerea în două tururi reprezintă revenirea la normalitatea democratică. Mai mult, va mai domoli din hegemonia partidelor mari, a căror invenţie a fost alegerea într-un singur tur”, a motivat Tăriceanu, joi, pe Facebook, decizia ALDE.

Ponta: votăm o moțiune legată de problemele oamenilor, nu ale partidelor

Președintele Pro România a anunțat de asemenea nu votează. „Dacă PSD și UDMR împreună depun moțiune pe această lege, legea privind alegerea primarilor în două tururi, noi la această lege facem un amendament în plus: ca și președinții de Consilii Județene să fie aleși dintre consilieri, nu știu de ce nu au pus în lege; facem noi amendament și atunci nu avem de ce să votăm o moțiune împotriva acestei legi. Mai departe, în măsura în care va fi o moțiune de cenzură legată de problemele oamenilor, nu de problemele politice ale partidelor, o vom vota”, a declarat Victor Ponta la Digi24.

Barna: Nu vom vota pentru nimic care să înlesnească întoarcerea PSD la putere

Liderul USR, Dan Barna, spune că textul moțiunii „depășește chiar și limitele cele mai de jos ale bunului simț”.

„Am spus deja că nu vom vota pentru nimic care să înlesnească întoarcerea PSD la putere. Pentru dezastrul din cei trei ani de guvernare Dragnea nota de plată nu a fost încă achitată.

Nu pot însă să nu remarc faptul că textul moțiunii de cenzură depusă de PSD depășește chiar și limitele cele mai de jos ale bunului simț. Disperat să își apere baronii locali partidul cu doi foști președinți trimiși la închisoare nu se jenează să folosească astăzi termeni ca “demnitate” și “integritate” în funcția publică.

Moțiunea de cenzură inițiată de PSD va fi citită luni în Parlament, urmând ca dezbaterea în plen să aibă loc joia sau vinerea viitoare.

Ultimele stiri

Florin Cîțu a demisionat de la conducerea Senatului

Florin Cîțu a demisionat în urmă cu scurt timp de la conducerea Senatului, au declarat pentru euroolteniainfo.com surse din...

Mai multe articole din aceeasi categorie