vineri, noiembrie 27, 2020
-6 C
Craiova

Paul Stănescu, PSD Olt: 8 proiecte de viitor în dezvoltarea regională

Paul Stănescu, secretar general al PSD și candidat pentru un nou mandat de senator, a transmis un comunicat referitor la prioritățile pe care social-democrații le au în vedere în dezvoltarea regională, în cazul în care vor forma viitorul guvern.

Redăm comunicatul:

„Fiecare judeţ, oraş sau comună din această ţară are şansa dezvoltării prin absorbția fondurilor europene sau guvernamentale.  

În ciuda unui dezastru de proporţii generat de  pandemie şi incompetenţa crasă a unui guvern preocupat doar de alegeri, PSD vine cu un program consistent şi coerent pentru redresarea economică.

Ca fost preşedinte de consiliu judeţean, am cunoscut nevoia ca de aer a fondurilor nerambursabile pentru a dezvolta comunităţile pe care le reprezinți.

Ca ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, ştiind că acest minister este gura de oxigen pentru investiții masive în comunităţile locale, m-a preocupat transpunerea in realitatea a Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

Primarii se săturaseră de proiecte doar pe hârtie, ei aveau nevoie de finanțare justă pentru extinderea reţelelor de apă și canal pentru drumuri, pentru dispensare, școli și grădinițe.

Am considerat prioritară acordarea de sprijin autorităţilor administrației publice locale pentru implementarea de proiecte concrete în beneficiul cetățenilor, prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Locală şi absorbția fondurilor europene. Iar efectele s-au văzut: mii de proiecte au fost finalizate în toată țara prin PNDL și 876 milioane de euro au ajuns în România din fonduri europene.

Ce s-a întâmplat cu PNDL 2020? A fost pus pe butuci, iar guvernul PNL-ist l-a readus la nivelul proiectelor doar pe hârtie, fără finanţare.

Am fost și sunt orientat către obiective cu impact major asupra economiei: Drumul Expres ost o altă prioritate pe care mi-am asumat-o şi care, iată devine certitudine.

Ca viceprim ministru şi ministru al MDRAP, am asigurat întotdeauna finanţarea necesară acestui obiectiv atât de important pentru zona de sud a țării.

Ce ne propunem astăzi pentru viitor:

  1. Total 35 miliarde euro până în 2024 pentru dezvoltarea regională:

Întâi fondurile europene, apoi cele de la buget pentru investițiile în dezvoltarea locală – România are la dispoziție pentru dezvoltare locală 33 de miliarde euro până în 2024. Nu trebuie să irosim resursele naționale pentru investiții care pot fi susținute cu surse europene. Banii de la buget vor finanța doar proiecte care nu pot fi finanțate din bani europeni;

  • Simplificarea procedurilor transparentizarea investițiilor publice;
  • PNDL, CNI, ANL și Cadastru devin programe suport pentru completarea proiectelor pe fonduri europene;
  • Sprijin pentru Grupurile de Acțiune Locală din Mediul Rural – Leader;
  • Elaborarea a 8 programe operaționale regionale, gestionate în fiecare regiune de dezvoltare;
  • Creșterea capacității ADR de a gestiona eficient aceste programe, ca Autorități de Management;
  • Creșterea capacității consiliilor județene și a primăriilor de a absorbi fonduri europene – implementarea soluțiilor prin care și UAT să beneficieze de asistență tehnică pentru pregătirea proiectelor;
  • Rol consolidat al consiliilor județene în comitetele de monitorizare POR din fiecare regiune.”

Ultimele stiri

ANGAJAMENT ȘI DISCIPLINĂ 26.11.2020

Uniunea Salvați România+Fără penali în funcții Schimbarea mentalitățiiO adevărată reformă în educațieProtejarea mediului+O Românie...

Leul din clipul manelistului Dani Mocanu, găsit la un executor judecătoresc

Mai multe percheziții au avut loc în ultimele zile cu scopul de a găsi leul rănit filmat în cel mai recent videoclip...

Emil Moț: Vineri se aprind luminile de Sărbători în Slatina

Municipiul Slatina este pregătit să întâmpine sărbătorile de iarnă, iluminatul festiv urmând a fi inaugurat vineri, 27 noiembrie, la orele 17:00.

Lumea sportivă, în doliu după Maradona: Îi spunem „Adio!” unui idol

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, germanul Thomas Bach, a afirmat că Diego Maradona, decedat miercuri la vârsta de 60 de ani, a fost...

Doi oameni au murit la o clinică particulară din Craiova

Un bărbat de 79 de ani şi o femeie de 66 de ani au decedat, miercuri seară, la o clinică privată din...

More Articles Like This