joi, decembrie 9, 2021
0.4 C
Craiova

Pavilionul României la Expo Dubai: Brâncuși și conceptul „New Nature”

Pavilionul României la Expo 2020 Dubai (1 octombrie – 31 martie 2022) a fost realizat în spiritul simplităţii maxime, „o puritate care este inspirată de moştenirea lui Brâncuşi”, iar materialele folosite vor fi reciclate la finalul expoziţiei, a declarat Adrian Soare, arhitect al pavilionului. Conceptul este „New Nature”, transpus şi în design.

„Am încercat să folosim un design foarte simplu, foarte curat, utilizând cât mai multe materiale naturale, materiale reciclabile, materiale reciclate. (…) Toate materialele utilizate în cadrul pavilionului vor intra într-un proces de reciclare după închiderea acestuia. Designul îşi propune o simplitate maximă, o puritate care este inspirată de moştenirea lui Brâncuşi”, a explicat arhitectul, într-o conferinţă de presă organizată la Ministerul Afacerilor Externe.

Crearea acestui pavilion de o mie de metri pătraţi a implicat şi modificarea faţadelor clădirii, cu valuri din tablă perforată ce „reproduc imagini din natura României – Cascada Bigăr şi o imagine a Dunării în zona Dobrogei”.

Bugetul alocat este de 24 milioane de lei, a detaliat comisarul general al Secţiunii Române la Expo 2020 Dubai, Ferdinand Nagy.

„Pavilionul României, dezvoltat în jurul conceptului ‘New Nature’, sugerează ideea de echilibru fragil dintre natură şi tehnologie, un moment de cotitură în dezvoltarea societăţii umane, care trebuie să identifice şi să aleagă cele mai sustenabile soluţii de dezvoltare pentru viitor”, a arătat Nagy.

El a precizat că secţiunile expoziţiei sunt „Concept şi manifest”, „Design şi tradiţie”, „Natural spotlight”, „H2Ro”.

În cadrul Expo 2020 Dubai va fi organizată şi Ziua României, pe 1 martie 2022.

Ultimele stiri

MEDICINA DENTARĂ

MEDICINA DENTARĂ MEDICINA DENTARĂ Publicată de Euro Oltenia Info pe Miercuri, 8 decembrie 2021

Mai multe articole din aceeasi categorie