vineri, iunie 14, 2024
17.8 C
Craiova

Penibil. Cum se folosesc politic copiii?

Autor: Tudor ARTENIE

Penibil, dar adevărat! Politicienii noștri fac orice pentru un like! Pentru că Facebook a devenit locul primordial al funcționării sociale, Facebook trebuie alimentat. Dar nu oricum, ci cu „pricepere”. Dacă presa face orice pentru a obține vizualizări care se transformă în bani din reclame, politicienii se prostituează voluptuos vânzând pe Facebook orice imagine despre care cred ei că le aduce succes în fața alegătorilor.

Dan Barna a tăiat porcul pe Facebook, apoi, la fel de penibil, și-a plantat copilul sub brad.

Dacă de la politicienii vechi ne putem aștepta la orice, iată nici oamenii noi în politică nu știu să separe familia de Parlament și viața personală de cea publică. Între serii de atacuri politice „aspre”, Dan Barna și-a făcut timp să participe la tăierea porcului. A pus pe pagina sa de Facebook un video filmat și montat de profesioniști în care participă la un astfel de eveniment. Nu-l descriu, vizitați-i pagina, veți vedea cum Dan Barna se crede Brad Pitt și joacă într-un film la fel de penibil ca protagonistul său.

Ca tacâmul să fie complet, progresistul mai face o postare de Crăciun în care spune că e primul Crăciun al fiului său. Și ca să fie sigur că mesajul ajunge la toți electorii, pune și copilul sub brad. E drept, uită să pună niște virgule în text, dar de când e gramatica un criteriu pentru creșterea politică?

Un alt penibil: Iulian Bulai

„Petrecem timp frumos în familie. Ne bucurăm de bradul din sufragerie. Citim cărți împreună cu copiii. Primim și dăm cadouri. Și ne gândim la nașterea lui Isus. Care aduce bucurie și lumină”, scrie președintele fără activitate și fără operă al Comisiei de Cultură din Camera Deputaților. Și pune o fotografie cu propria persoană jucându-se cu fiul său.

Copiii nu au nicio vină că părinților le pasă doar de imaginea lor. Progresiștii au înțeles că trebuie să joace ca pesediștii și liberalii, și o fac cu o dezinvoltură de invidiat. Iulian Bulai pare că a uitat că a scris istorie în 2019 când a spus despre Fecioara Maria că a fost o „mamă-surogat” și că Iisus a avut un tată care „nu și-a asumat paternitatea”. Și atunci, ca și acum, omul care nu a avut niciodată alt job decât acela de statuie la Oslo a făcut orice pentru a atrage atenția.

Dacian Cioloș și-a pus soția să cânte colinde. Trebuia să arate și el ceva!

Pentru că nu are copii, președintele USR a produs un video profesionist în care soția sa cântă un colind. Decorul e plin de icoane ortodoxe, dna Cioloș e îmbrăcată în costum popular, sunetul e impecabil, iar doamna cântă frumos. Sigur, pentru ceea ce reprezintă politic Dacian Cioloș, acest mic show este o trădare a europenismului progresist, dar Parisul e departe, iar alegătorii sunt în România.

O să spuneți că am ceva cu progresiștii și nu văd cât de penibil se expun ceilalți. Văd, dar cu pesediștii și liberalii suntem obișnuiți. De la AUR nu putem avea mari așteptări. Dar de la oamenii noi în politică aveam pretenții. Nu să îi vedem încălecând pe porci de sacrificiu și cântând colinde care le contrazic spiritul progresist.

Pe de altă parte, bine că a fost Crăciunul și nu un concurs de striptease. Vă puteți imagina așa ceva?

La mulți ani!

Ultimele stiri

Campioana europeană la tenis de masă, muză pentru iubitul handbalist!

Pentru a sărbători “Ziua mondială a fotografiei în natură”, multimpla campioană la tenis de masă, Andreea Dragoman, și-a pus...

Mai multe articole din aceeasi categorie