sâmbătă, octombrie 16, 2021
10.3 C
Craiova

Peste 100 de obiecte de patrimoniu restaurate, expuse la Muzeul Olteniei

Peste 100 de obiecte din patrimoniul cultural național sunt expuse, de ieri, la Secția Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei din Craiova. Evenimentul face parte din cea de-a 16-a ediție a Salonului Național de Restaurare, cel mai mare de acest tip din țară.

Totodată, a început și Conferința Științifică Internațională ,,Materie şi materiale în și pentru conservarea patrimoniului cultural”, un eveniment care reunește peste 100 de experți restauratori din întreaga țară, dar și din străinătate.

În cadrul Salonului de Restaurare, vizitatorii au ocazia de a admira obiecte de patrimoniu unicat, de o valoare inestimabilă, din ceramică, metal, lemn, textile, piele sau hârtie.

Toate aceste piese au trecut prin etape riguroase de restaurare din partea experților în domeniu. Evenimentul se va încheia cu o gală, Gala Restaurării Românești, în cadrul căreia vor fi acordate 15 titluri de excelență în restaurare pentru bunuri de patrimoniu expuse, în urma jurizării de către specialiști de marcă din țară.

De cealaltă parte, în cadrul conferinței, specialiștii vor susține comunicări științifice recunoscute la nivel international. Specialiştii Laboratorului de Restaurare-Conservare, din cadrul Muzeului Olteniei, vor prezenta metode, studii şi strategii ale restaurării și conservării românești.

„Craiova devine astfel centrul unor manifestări culturale de excepție, adresate atât publicului larg, cât și specialiștilor din domeniu”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Dolj.

Ultimele stiri

Cea mai mare infrastructură de Inteligență Artificială se construiește lângă Craiova

Cel mai mare centru de date din Europa centrală și de sud-est se construiește lângă Craiova, în comuna Mischii....

Mai multe articole din aceeasi categorie