joi, februarie 25, 2021
4.8 C
Craiova

Peste 457.000 de cărți de muncă își așteaptă titularii

Inspecția Muncii a anunțat că, la sfârșitul lunii ianuarie 2021, 457.274 de carnete (cărți) de muncă se aflau în arhivele inspectoratelor teritoriale de muncă (ITM). Aceste documente trebuie ridicate de către titulari, care altfel nu-și vor putea atesta vechimea în muncă dobândită înainte de 1 aprilie 2001, în cazul în care vor să obțină o pensie.

Reprezentanții ITM sunt preocupați constant de identificarea mijloacelor practice de informare a angajaților în vederea eliberării carnetelor de muncă titularilor sau împuterniciților acestora. Periodic, situația carnetelor de muncă este comunicată public, pe site-urile instituțiilor și prin comunicate de presă, iar societățile angajatoare sunt contactate telefonic.

Inspecția Muncii subliniază că documentul principal, în baza căruia se dovedește stagiul de cotizare realizat înainte de data de 1 aprilie 2001, este carnetul de muncă. Persoanele care au rude, prieteni sau cunoștințe care lucrează în străinătate, ar fi bine să le contacteze, pentru ridicarea acestor documente de la inspectoratelor teritoriale de muncă pe raza căruia avea sediul angajatorul lor de la vremea respectivă.

În județele din Oltenia sunt arhivate 34.197 de cărți de muncă:

  • Dolj – 10.445,
  • Gorj – 9,974,
  • Mehedinți – 1.799,
  • Olt – 6.331,
  • Vâlcea – 5.648.

 

Ultimele stiri

Crește numărul infectărilor cu Covid-19 în rândul copiilor

Analiza de situație privind evoluția epidemiei publicată ieri de Institutul Național de Sănătate Publică arată  o tendință de creștere...

Mai multe articole din aceeasi categorie