miercuri, noiembrie 25, 2020
-1 C
Craiova

Peste 7 milioane de numere de telefon portate în 12 ani

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii  a anunțat că de la 21 octombrie 2008 când a fost lansat serviciul portabilității care oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și alege cea mai potrivită ofertă pentru nevoile lor de consum păstrându-și numărul de telefon, peste 7 milioane de numere de telefon au fost transferate între rețelele din România.

În cei 12 ani de la lansarea portabilității, au fost portate în total 7.005.720 de numere, dintre care 6.121.287 sunt numere de telefonie mobilă şi 884.433 sunt numere de telefonie fixă.

De la începutul acestui an până la 30 septembrie au fost portate 667.469 de numere de telefon, din care 623.077 sunt numere de telefonie mobilă şi 44.392 sunt numere de telefonie fixă.

Topul preferințelor la portare

Topul companiilor către care s-au orientat utilizatorii de telefonie mobilă la portarea numerelor de telefon este următorul:

 • RCS&RDS cu 266.661 de numere,
 • Telekom Romania Communications cu 107.830 de numere,
 • Vodafone cu 95.640 de numere,
 • Orange cu 87.790 de numere,
 • Telekom Romania Mobile Communications cu 65.138 de numere.

În ceea ce privește utilizatorii de telefonie fixă, aceștia au ales să se porteze la:

 • RCS&RDS  – 18.491de  numere,
 • Orange – 11.152 de numere,
 • Vodafone – 9.556 de numere,
 • GTS Telekom 2.198 de numere,
 • Telekom Romania Communications – 796 de numere.

Sesizări primite de la utilizatori

ANCOM a primit în anul 2020 un număr de 168 de sesizări de la utilizatori cu privire la desfăşurarea procesului de portare, iar principalele probleme sesizate au fost:

 • termenele asociate procesului de portare,
 • refuzul portării,
 • alocarea numerelor provizorii.

Informarea utilizatorilor

Utilizatorii au la dispoziție site-ul www.portabilitate.ro, unde pot afla în ce reţea funcţionează orice număr de telefon folosit în România, chiar dacă a fost portat. Totodată, site-ul oferă detalii cu privire la paşii care trebuie urmaţi pentru a porta un număr de telefon, răspunsuri la întrebări care apar frecvent în situaţia portării numerelor, dar şi sfaturi pentru a evita posibilele probleme care pot interveni pe parcursul procesului de portare. 

Ultimele stiri

Horoscop, 25 noiembrie 2020. Ce îți rezervă astrele

Berbec Nu poți fi lider tot timpul și este important să înveți când trebuie...

Calendar creștin ortodox: Sf. M. Mc. Ecaterina

Aceasta a trăit pe vremea împăratului Maximian, prin anii 304, şi se trăgea din cetatea Alexandriei, fiică fiind unui principe care se...

Florin Cîțu anunță inspecție la FRF. Ce răspunde Federația?

Ministrul de Finanțe Florin Cîțu a anunțat astăzi că Agenția de Administrare Fiscală efectuează o inspecție la Federația Română de Fotbal. El...

CJ Dolj alocă bani Spitalului Județean pentru echipamente

Consiliul Județean (CJ) Dolj, întrunit astăzi în ședință extraordinară convocată de îndată, în sistem online, a aprobat alocarea unei sume de 423.000...

Profesor din Craiova, în topul celor mai buni matematicieni ai lumii

Agenţia internaţională Clarivate Analytics l-a inclus recent pe profesorul Vicenţiu Rădulescu de la Departamentul de Matematică din cadrul Universităţii din Craiova printre...

More Articles Like This