vineri, iulie 1, 2022
26.7 C
Craiova

Peste 8 milioane de români trăiesc în străinătate

Peste 8 milioane de români ar trăi peste granițe, a spus secretarul de stat în cadrul Departamentului Românilor de Pretutindeni, Florin Cârciu. Afirmația a fost făcută la o conferinţă organizată de Blocul Naţional Sindical (BNS), împreună cu reţeaua Faire Mobilitaet, confederaţia sindicală DGB şi Friedrich Ebert Stiftung.

Cifra este mult mai mare decât datele oficiale de până acum.

„Astăzi, după ultimele date oficiale pe care le avem, numărăm 5,7 milioane de români în afara graniţelor. Este o cifră oficială pe care am obţinut-o de la Ministerul Afacerilor Externe. Cu siguranţă, avem cel puţin 8 milioane. Avem 500.000 de români doar în Franţa, mai mult decât declară statul francez astăzi – 106.000 de români, în cifrele oficiale. Avem câteva ţări în Europa unde avem un milion sau mai mult de un milion de români. Avem 150.000 – 200.000 de români în plus, care nu sunt identificaţi sau număraţi”, a spus Florin Cârciu.

Acum doi ani, oficialii români spuneau că 5,6 milioane de români au plecat la muncă în străinătate. Cifra totală era de 9,7 milioane de români care trăiesc în afara țării. Aici era inclusă și populația din comunitățile istorice (Basarabia, Serbia, Ucraina)

„Cu siguranţă vom găsi soluţii pentru a aduce o parte din cei 8 milioane pe care îi avem în afara graniţelor, să îi convingem prin măsuri să se întoarcă acasă, să lucreze în România”, a spus, optimist, Florin Cârciu. „Vom găsi soluţii prin echivalarea salariilor sau apropiere de salariile din afara graniţelor, acolo unde se regăsesc astăzi”, a mai spus acesta.

Ultimele stiri

Acuzații de delapidare la BRD: percheziții și în Olt, Gorj și Vâlcea

Polițiștii din Capitală fac percheziții în București și alte 12 județe într-un dosar în care este vizat un fond...

Mai multe articole din aceeasi categorie