luni, iunie 24, 2024
23.4 C
Craiova

Petiție online pentru întoarcerea la muncă. „Hai la treabă!” în loc de „Stăm acasă”

O petiție care militează pentru întoarcerea la muncă și deblocarea economiei circulă în mediul online și se apropie deja de 1.000 de semnături.

Inițiativa îi aparține unui om de afaceri care cere autorităților să încheie perioada de blocaj prin ordonanțe militare.

Ce se spune în petiție?

Initiativa #hailatreaba a aparut in mediul online ca urmare a masurilor drastice de diminuare a activitatii economice si sociale, adoptate de catre factorii politici din Romania.

Initiatorii demersului considera ca eronata aceasta abordare, exagerata si cu un potential de periculozitate in a afecta intr-o masura mult mai mare si pe un termen mult mai lung o mult mai mare parte din populatie.

Ca urmare a fost trimisa o Scrisoare Deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Premierului, in care se propune pe larg si argumentat o abordare diferita a problematicii „coronavirus”. Esenta acestui material este sintetizata in urmatoarele afirmatii:

Oprirea generalizată a vieții sociale și a economiei românești prin decrete militare, ar trebui să se încheie. Daunele de durată și de anvergură cauzate de acest precedent autoritar le depășesc cu mult pe cele cauzate de virusul COVID-19. Poporul român – indivizi, familii, afaceri – trebuie să decidă singuri cum și când să revină la viața lor de zi cu zi.

Nu vrem să “primim” nimic de la stat pentru care nu am plătit.
Nu vrem să fim “protejați” fără să cerem.
Nu vrem să ne fie “îngrădită libertatea” atunci când nu deranjăm pe nimeni.
Vrem să fim lăsați să ne “asumăm individual responsabilitatea” pentru propriile decizii!

Prin urmare, pledăm pentru un semnal inechivoc de a ne intoarce în cel mai scurt timp posibil în deplină activitate, doar aceia care găsim de cuviință să o facem, în deplină cunoștință de cauză și prin respectarea firească a regulilor de prevenție în contextul actual.

Numai prin schimbarea de urgență a paradigmei din #stamacasa în #hailatreaba putem reporni economia, limita pagubele produse deja și demara revenirea la o normalitate imperios necesară.

Stimați decidenți politici – Redeschideți economia, redați-ne libertatea! Hai la treabă!”.

Unul dintre semnatarii petiției este și liderul pro România, Victor Ponta, care a distribuit petiția pe contul său de Facebook.

Cine a inițiat petiția?

Octavian Bădescu a devenit cunoscut ca fondator și manager în diferite proiecte în domenii precum cel de curierat, de cercetare de piață și de marketing direct, cele mai relevante fiind Sameday Courier și Retailplus Eastern Europe.
Recent, el este identificat și ca broker owner în domeniul imobiliar, odată cu deschiderea propriei agenții sub franciza RE/MAX: RE/MAX Freedom Group. 

Ultimele stiri

FOTO/OLT: Tenis de masă. Trei medalii pentru sportivii CSM Slatina la Top 16

Trei din cei patru sportivi ai Clubului Sportiv Municipal Slatina, participanți la competiția Top 16, care s-a desfășurat în...

Mai multe articole din aceeasi categorie