Petre Daea este acuzat ca a umflat cifrele ca pe vremea lui Ceausescu!

Petre Daea ar fi mintit

Se cere demisia ministrului agriculturii Petre Daea, direct de la Bruxelles. Vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European, eurodeptutatul Daniel Buda, solicită public demiterea ministrului. Buda ii reproseaza raportarea ”fix din pix” a producțiilor de porumb către Comisia Europeană.

Daniel Buda confirmă dezvăluirie făcute de Agrointeligența-AGROINTEL.RO. El spune că raportările false ale Guvernului României cu privire la producțiile de porumb erau cunoscute și la nivelul Comisiei Europene.

”Ceea ce se discuta în urmă cu câteva luni bune devine certitudine, Informatiile despre posibilele raportări false ale Guvernului României cu privire la producțiile de porumb au creat consternare, înfrigurare și îngrijorare. Si s-au adeverit.

Guvernul PSD-ALDE a mințit în documentele oficiale trimise către Comisia Europeană. Lucru care crează grave prejudicii de imagine și scăderea credibilității oficialilor români în fața instituției europene. Iar acest lucru a fost și de Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite ale Americii”, a arătat Buda.

“Daea l-a depasit pe Ceausescu!”

Gestul depășește cu mult raportările ceaușiste ale producțiilor record desprinse de realitate, sustine Buda.

Eurodeputatul subliniază că nimeni nu poate înțelege un astfel de gest. “Un gest care depășește cu mult raportările ceaușiste ale producțiilor record desprinse de realitate”, spune Buda.

”Astăzi, aceste false raportări ale ministrului Agriculturii, Petre Daea, cu multe milioane de tone peste cele reale, au dus la modificări de prețuri pe bursa de cereale. Au generat pierderi uriașe pentru unii și buzunare umplute pentru alții. Balanța comercială a UE a fost dată și ea peste cap. Importurile și exporturile la nivelul UE au fost afectate. Mai mult, există riscul declanșării inclusiv a unor dificultăți majore în asigurarea necesarului de furaje pentru animale. Dar și a alimentelor pentru consumul uman. Toate acestea pot presupune importuri la prețuri mult mai mari decât cele normale. Si, evident, avem de-a face cu distorsiuni ale pieței”, mai subliniază eurodeputatul.

“Tocmai de aceea, mai spune Buda,  în fața unei realități de forța evidenței aritmetice, singura soluție este demiterea ministrului Agriculturii, Petre Daea. Ar fi un minim efort de reparare a imaginii României în fața instituțiilor europene”.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu