luni, ianuarie 24, 2022
-3.6 C
Craiova

Piața din Drobeta Turnu Severin rămâne deschisă. Primarul nu o închide!

Marius Screciu, primarul din Drobeta Turnu Severin, va trece peste decizia autorităților centrale de a fi închise toate piețele și va păstra deschisă publicului Piața Mircea din oraș. El spune că vor fi luate măsuri astfel încât să nu existe vreun risc de infectare.

„Am inițiat și avut, în cadrul zilei de azi, o întâlnire cu cetățenii și producătorii și comercianții din Piața Mircea cu privire la decizia Guvernului României de a închide târgurile și piețele.

Ca urmare a acestor consultări, am propus să menținem deschisă Piața Mircea cu asigurarea măsurilor de funcționare în condiții speciale pentru limitarea răspândirii pandemiei în comunitatea noastră. Astfel:

Vor exista căi distincte de intrare și de ieșire;

 • purtarea măștii de protecție va fi obligatorie, atât pentru comercianți, cât și pentru vizitatori;
 • vor fi aplicate marcaje de distanțare socială (păstrarea distanței de 2 m între persoane);
 • se va efectua periodic dezinfecția suprafețelor, precum și a intrărilor în piața agro-alimentară.

Fac un apel, în continuare, la respectarea distanțării fizice, purtarea măștilor de protecție în spațiile închise și aglomerate, dezinfectarea mâinilor și pe cât posibil limitarea contactului cu suprafețele comune, pentru a vă proteja sănătatea dumneavoastră și a celor dragi”, a anunțat Marius Screciu.

Noi restricții, de luni

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi că toate piețele acoperite vor fi închise, de luni.

„Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare masuri în plan național precum:

 •  școlile să treaca toate in online,
 • angajatii si din public si din privat sa treaca la telemunca peste tot unde este posibil,
 • magazinele trebuie sa fie inchise seara, cel tarziu la ora 21.00,
 •  circulatia pe timpul noptii trebuie restrictionata,
 •  petrecerile publice si private interzise,
 • targurile si pietele trebuie inchise,
 • portul mastii trebuie sa devina obligatoriu peste tot in tara in toate locurile publice indiferent daca este in interior sau in exterior,
 • firmele si autoritatile trebuie sa isi decaleze programul de functionare astfel incat transportul public sa functioneze cu o incarcatura mai mica si permitand astfel distantarea suficienta” a anunțat ieri Klaus Iohannis.

Astăzi, a revenit asupra deciziei privind piețele. „Aseară am vorbit de măsuri mai degrabă generic. Într-adevăr am vorbit de închideri de piețe și târguri, dar discutând mai în detaliu am ajuns la concluzia că probabil soluția cea mai înțeleaptă ar fi închiderea piețelor în spații închise, fiindcă este perioada în care foarte mulți români își fac proviziile pentru iarnă. Piețele tradiționale țărănești, în aer liber, rămân deschise”, a precizat astăzi președintele.

Ultimele stiri

Bogdan Aurescu participă azi la reuniunea miniștrilor de Externe ai UE

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va participa astăzi, la Bruxelles, la reuniunea şefilor diplomaţiilor din statele membre UE. Pe...

Mai multe articole din aceeasi categorie