joi, decembrie 9, 2021
0.4 C
Craiova

PNL Dolj: Lia Olguţa Vasilescu plânge după bani, dar cheltuie milioane pe panseluţe!

PNL Dolj răspunde declarațiilor primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu: ea acuză Guvernul că nu a primit niciun leu din Fondul de rezervă. Liberalii spun însă că mai bine n-ar cheltui milioane de euro pe arbuști și panseluțe.

„În stilul său caracteristic, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, încearcă să-şi ascundă incompetenţa, aruncând vina în spatele adversarilor politici. Azi, în faţa presei, s-a plâns, din nou, că oraşul pe care-l conduce, direct sau de la distanţă, de mai bine de 9 ani, „nu mai are bani pentru investiţii”. Evident, de vină ar fi Guvernul PNL, nu politicile păguboase derulate de administraţia social-democrată care conduce destinele urbei de aproape un deceniu.

Cu o candoare care frizează patologicul, edilul Craiovei „a uitat” să vorbească însă şi despre achiziţiile de „panseluţe” şi „piatră colorată” organizate tot mai des de instituţia pe care o conduce ori de regiile din subordine. Ultimul exemplu este o mega-achiziţie, în valoare de aproape 3,5 milioane de euro, pentru „înflorirea şi înverzirea Craiovei”, lansată de RAADPFL, un bastion pesedist din subordinea Primăriei, în ultima săptămână. Exact aceeaşi sumă a dat-o guvernul liberal unui număr de 99 de administraţii publice locale doljene, dintre care doar 32 conduse de primari liberali, restul având edili social-democraţi, pentru ca acestea să-şi achite restanţele la asistenţa socială, facturi utilităţi, salarii, cofinanţări ale proiectelor europene şi activităţi de protecţie a copiilor. Cum poţi să plângi de grija craiovenilor, pe care încerci să-i sperii fluturând perspectiva unui ierni fără căldură în scopuri pur electorale, când tu cumperi „material dendrofloricol” cu sume pe care nu şi le permit nici unele dintre capitalele europene!?

În altă ordine de idei, un oraş precum Craiova, capitala unei regiuni istorice, nu poate şi nu trebuie să stea cu mâna întinsă, aşteptând să primească bani de la buget. Chiar dacă, ştim cu toţii, acesta este modelul brevetat de către PSD, administraţiile eficiente atrag fonduri europene, crează condiţii pentru investitorii străini şi, mai ales, nu irosesc banii pe „panseluţe” şi „ierburi verzi pe pereţi”.

Datoria Guvernului este să ajute comunităţile mici care nu au resursele, nici financiare şi nici umane, necesare pentru a creşte nivelul de trai al cetăţenilor. Aici trebuie să acţioneze un guvern responsabil şi aici Cabinetul Cîţu s-a implicat în ultimul timp!”, spune, într-o declarație, Ştefan Stoica, preşedintele PNL Dolj.

Ultimele stiri

MEDICINA DENTARĂ

MEDICINA DENTARĂ MEDICINA DENTARĂ Publicată de Euro Oltenia Info pe Miercuri, 8 decembrie 2021

Mai multe articole din aceeasi categorie