Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

PNL este primul partid care anunta lista candidatilor la alegerile europarlamentare! Lista este deschisa de un moderator de televiziune si din ea lipseste Crin Antonescu!

PNL a intrat in linie dreapta in campania pentru alegerile europarlmentare! Partidul condus de Ludovic Orban a anuntat intr-o conferinta de presa lista candidatilor la alegerile pentru Parlamentul European. Surprizele sunt aparitia moderatorului d eteleviziune Rares Bogdan, care renunta astfel la cariera din media, si lipsa lui Crin Antonescu. Fostul presedinte al liberalilor a fost convins “cu argumente” chiar de actualul sef, Lodovic Orban, sa lase locul sotiei Adina Valean.

“Poate ca domnul Crin Antonescu ne-ar fi adus niste procente in plus prin campania sa. Dar l-am convins cu argumente sa se retraga si sa lase locul sotiei sale, Adina Valean, deoarece aceasta este singurul roman sef al unei comisii la Bruxelles. Am ales interesul tari!”, a precizat Ludovic Orban.

Lista supusă votului conţine următoarele nume, în ordine:

 1. Rareş Bogdan,
 2. Mircea Hava,
 3. Siegfried Mureşan,
 4. Vasile Blaga,
 5. Adina Valean,
 6. Daniel Buda,
 7. Dan Motreanu,
 8. Gheorghe Falcă,
 9. Cristian Buşoi,
 10. Marian Jean Marinescu,
 11. Vlad Nistor,
 12. Mihai Ţurcanu,
 13. Violeta Alexandru

Cum in general la alegerile europarlamentare ar fi nevoie de un procent de 3 % pentru un candidat ca sa fie ales, reiese ca doar primii 8 de pe lista ar avea sanse reale de a fi alesi, procentul general al PNL fiind, conform sondajelor, in jurul a 24-25 % la alegerile din mai.

Lista a fost aprobată cu 32 de voturi “pentru” şi un vot “împotrivă”, înregistrându-se şi două voturi nule.

Votul a fost secret.

Rareş Bogdan a venit la şedinţa liberalilor cu puţin timp înaintea votului.

Omul de televiziune Rareș Bogdan a mai fost propus de liberali, în 2013, pentru șefia TVR, dar fără succes, pe vremea când partidul era condus de Crin Antonescu.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of