sâmbătă, august 13, 2022
21.2 C
Craiova

Policlinica pentru sportivi din Craiova va fi refăcută cu bani europeni

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a semnat contractul de finanțare din fonduri europene pentru un proiect cu valoarea totală de peste 550.000 de euro, care vizează creșterea eficienței energetice a Ambulatoriului de Specialitate pentru Sportivi din Craiova, structură care oferă servicii medicale pentru sportivi din șapte județe – Dolj, Gorj, Olt, Mehedinți, Vâlcea, Argeș și Teleorman.

„Suntem în faza în care semnăm documentele de finanțare pentru un nou proiect european, un proiect prin care ne dorim să abordăm unul dintre obiectivele aflate în patrimoniul Consiliului Județean – ambulatoriul pentru sportivi. Este o instituție în care ajung sportivi din 7 județe, pentru a primi viza de sănătate. Ea funcționează într-o clădire veche și am găsit, ca și în alte cazuri, soluția fericită pentru a o reface prin intermediul fondurilor europene.

Trebuie să se cunoască faptul că participarea noastră financiară la acest proiect este de 50 la sută, însă ne bucurăm pentru orice sumă pe care o putem obține din fonduri europene, întrucât ea vine să completeze bugetul pentru investiții de care dispune CJ“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Panouri solare, fațade și termoizolație

În cadrul conferinței de presă, vicepreședintele CJ Dolj Cosmin Vasile a detaliat: „Imobilul în care funcționează ambulatoriul pentru sportivi avea nevoie de reabilitare, iar intervențiile care se vor realiza aici sunt menite să creeze condiții de lucru mai bune pentru angajați, dar și să aducă acest obiectiv într-o clasă superioară de eficiență energetică, pentru că vor fi refăcute fațadele, termoizolația, precum și tot ceea ce înseamnă instalații electrice și termice, urmând să fie montate sisteme de alimentare cu energie electrică și de încălzire bazate pe utilizarea panourilor solare. Este un demers în valoare totală de 2,7 milioane de lei, jumătate din sumă fiind asigurată din surse europene, iar restul din bugetul Consiliului Județean“.

Proiectul „Creșterea eficienței energetice, a rezistenței și a stabilității clădirii publice situate în str. Aleea Voinicului, nr. 14, Orașul Craiova, Județul Dolj“, care vizează reabilitarea Ambulatoriului de Specialitate pentru Sportivi, are o valoare totală de 2.757.067,6 lei, inclusiv TVA, fiind finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Policlinica deservește 8.000 de sportivi

Policlinica Sportivă din Craiova deservește aproape 8000 de sportivi afiliați DJS Dolj, mulți dintre ei componenți ai loturilor naționale si olimpice, AJF Dolj, FEFS Kinteoterapie si chiar loturi de sportivi din Gorj, Olt, Arges, Valcea si Teleorman. În acest moment clădirea este deplorabilă, are mobilă veche, aparatură puțină, dosarele cu fișele de sănătate ale sportivilor legate cu tifon, probleme ce țin de partea electrică, lipsa echipamentelor medicale si multe altele. Practic, o parte din dotări au ca ani de fabricație 1965-1990.

Medicii spun că anul trecut au înregistrat aproape 40.000 de consultatii, 45.000 de tratamente si 30.600 de CFM – Kinetoterapie.

Ultimele stiri

20 de trenuri electrice vor circula în România. Craiova este inclusă în rute

Autoritatea pentru Reformă Feroviară anunță, joi, deschiderea seriei achizițiilor de material rulant prin Planul Național de Redresare și Reziliență...

Mai multe articole din aceeasi categorie