sâmbătă, noiembrie 27, 2021
5.6 C
Craiova

Poliția Locală Craiova, răsfățată de Primărie: va avea zece mașini noi, din care cinci electrice

Poliţia Locală Craiova se înnoiește în acest an: va avea bani din bugetul Primărie să se doteze cu mașini noi. Zece autovehicule vor circula pe străzile orașului, din care cinci vor fi electrice.

Instituţia de demarat, ieri, procedura de achiziţie publică a cinci autoturisme dotate cu sisteme de avertizare sonoră şi luminoasă, anunță gds.ro. Maşinile vor fi achiziţionate prin Programul „Rabla“, Poliţia Locală primind cinci vouchere în valoare totală de 37.500 de lei cu TVA (7.500 de lei pentru fiecare autovehicul casat). Pentru cumpărarea celor cinci autoturisme, Poliţia Locală Craiova oferă 310.000 lei (62.000 de lei / bucată). Va plăti însă preţul cel mai mic, în funcţie de oferta primită de la furnizor. Ofertele sunt aşteptate până la data de 24 iunie. Banii pentru achiziţionarea celor cinci autoturisme vin de la bugetul local al municipiului.

În bugetul de venituri și cheltuieli al Craiovei pentru anul 2021, pe lângă cele 33 de milioane de lei destinate funcționării Poliției Locale au mai fost prevăzuţi şi alți 735.000 de lei, strict pentru dotări. Aici intră şi cele cinci autoturisme dotate cu sisteme de avertizare sonoră și luminoasă, care fac obiectul licitaţiei.

Stații și pistoale

În afară de acestea, Poliţia Locală va mai cumpăra în 2021 alte cinci vehicule, de data asta electrice, plus 20 de stații mobile în sistem TETRA, pentru realizarea transmisiei informațiilor prin canalele radio ale platformei comune cu toate forțele de ordine și siguranță publică TETRA, 25 de seturi complete pistol Glock 19 și patru sisteme de avertizare sonoră și luminoasă omologate.

Revenind la funcţionarea Poliţiei Locală, pentru finanţarea activităţii acesteia în primele trei luni ale anului s-a utilizat suma de 8.053.345 de lei, potrivit execuţiei bugetare la data de 31 martie 2021.

Ultima achiziție de autovehicule făcută de Poliția Locală Craiova a avut loc în urmă cu doi ani. În iulie 2019, Poliția Locală a cumpărat cinci autoturisme dotate cu sisteme de avertizare sonoră și luminoasă, dintre care unul dintre sisteme era detașabil. Pentru toate cele cinci mașini Poliția a plătit 334.500 de lei, fără TVA. Adică circa 70.500 de euro la acea vreme.

Primul şi singurul vehicul electric din dotarea instituţiei a fost achiziţionat în august 2019. Pentru autoturismul Renault Zoe E-Tech Electric, folosit prima dată la parada de Ziua Naţională a României (1 decembrie 2019), Poliţia Locală a plătit 30.000 de euro.

Operațiunea „Dricul” și „Sămânța”

Achizițiile par disproportionate față de activitatea Poliției Locale. Care stă însă bine la capitolul imagine: își promovează acțiunile pentru a-i convinge pe cetățeni că au un rol vital în viața comunității.

Recent, ai au ridicat mașinile celor de la pompe funebre parcate pe Calea București și au luat măsuri drastice contra a două fete care mâncau semințe. Au transmis chiar și un comunicat: „Poliția Locală Craiova nu iartă nimic. Două tinere din Craiova, care au fost depistate mâncând semințe într-un foișor, au fost puse de polițiști să facă curat. După ce au măturat, s-au ales și cu amendă”. Primarul Craiovei îi susține și le promovează acțiunile. În aprilie, Lia Olguța Vasilescu a distribuit un comunicat al celor de la Locală prin care informau că au „restituit” unei craiovence gunoiul aruncat pe un boulevard. Cei de la Locală efectiv l-au luat și i l-au dus femeii acasă – probabil cu mașina electrică din dotare.

 

Ultimele stiri

Ambasadorul Italiei a vizitat fabrica Pirelli din Slatina

ES Alfredo Durante Mangoni, ambasadorul Italiei la București, s-a aflat astăzi, pentru scurt timp, la Slatina. El a vizitat...

Mai multe articole din aceeasi categorie