joi, decembrie 9, 2021
0.4 C
Craiova

Polițiști bătuți de romi, în Vâlcea: agresorii au primit câte 6 ani de închisoare

În noiembrie 2019, doi polițiști din IPJ Vâlcea au fost bătuți de o familie de romi. Instanța a decis ca pentru fapta lor, agresorii să fie condamnați la câte 6 ani și jumătate de închisoare. Cei doi agenți au trecut prin clipe de coșmar, din câte povestesc cei de la Sindicatul Europol.

„Se întâmpla în seara zilei de 19 noiembrie 2019, când colegii noștri,  când colegii noștri, Răzvan și Marius din cadrul IPJ Vâlcea- Posturile de Politie Ionești și Olanu, urmăreau în trafic în localitatea Călina, Comuna Prundeni, o autoutilitară în care se aflau două persoane de etnie rromă, cunoscute cu antecedente penale. După somațiile legale, colegii noștri au executat 12 focuri de armă, fără a fi înregistrate victime. Ulterior, autoutilitara a oprit în fața locuinței agresorilor, unde împreună cu ceilalți membrii ai familiei i-au lovit cu brutalitate pe cei 2 polițiști, deposedându-i de armamentul și muniția din dotare, respectiv de 2 pistoale și 2 încărcătoare, i-au sechestrat, iar romii le-au pus pistoalele la tâmplă. Unul dintre agresori chiar a apăsat pe trăgaci, dar din fericire încărcătorul era gol, din timpul urmăririi.

Cei doi polițiști s-au ales cu răni grave: traumatisme cranio -faciale, fractură piramidă nazală și arcadă. Justiția a făcut dreptate în sfârșit, iar după un an și jumătate, agresorii care i-au bătut cu bestialitate pe cei doi colegi de-ai noștri au primit ceea ce li se cuvenea. Astfel că instanța de apel a respins recursurile acestora, iar sențința dată pe fond a rămas definitivă.

10.03.2021

Ora estimata: 09:00

Complet: Penal-C7A

Tip solutie: Respins apel

Solutia pe scurt: Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de inculpatul BURSĂ M.MARIN şi inculpatul BURSĂ M.CONSTANTIN, în prezent deţinuţi la PNT Mioveni, împotriva sentinţei penale nr. 112 din data de 30.07.2020, pronunţată de Judecătoria Topoloveni, în dosarul nr. 3284/223/2019. Deduce la zi prevenţia pentru fiecare inculpat. Obligă pe fiecare apelant-inculpat la suma de 600 lei, cheltuieli judiciare avansate de către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 10 martie 2021, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie.

Document: Hotarâre 156/2021 10.03.2021

În sentința data în apel , aceștia au fost condamnați definitiv la șase ani și jumătate, pentru ultraj, lipsire de libertate şi nerespectarea armelor și muniţiilor, fiind păstrată decizia primei instanţe de judecată. Deşi au primit fiecare, în total, 15 ani, pedepsele au fost contopite și a rezultat doar câte şase ani şi jumătate de închisoare, dintre care au petrecut deja, după gratii, aproximativ un an și jumătate în arest preventiv.

Totodată, instanţa i-a obligat pe agresori să plătească drept daune morale colegilor noștri pentru traumele suferite: traumatisme cranio-faciale, fractură de piramidă şi de arcadă, suma de 230.000 de lei. De asemenea, timp de cinci ani după ce vor ieşi din închisoare, agresorii nu au voie să deţină, să poarte şi să folosească orice categorie de arme, dar nici să comunice ori să se apropie de cei doi poliţişti, de familiile sau locuinţele acestora.

Ne punem speranța că justiția din România se va apleca mai mult asupra cazurilor de ultraj la adresa polițiștilor pentru a descuraja orice tentativă a celor certați cu legea să îndrăznească să agreseze sub orice forma un polițist aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu”, spun cei de la Europol.

 

Ultimele stiri

MEDICINA DENTARĂ

MEDICINA DENTARĂ MEDICINA DENTARĂ Publicată de Euro Oltenia Info pe Miercuri, 8 decembrie 2021

Mai multe articole din aceeasi categorie