duminică, ianuarie 17, 2021
-6.1 C
Craiova

Polițiști din Dolj, trimiși în judecată: au primit șpagă tort și furaje

Zece agenţi de poliţie şi foşti agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj – Serviciul Rutier şi Poliţiei Municipiului Craiova – Biroul Rutier au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea unui număr însemnat de infracțiuni.

Potrivit comunicatului DGA, faptele s-au petrecut în 2015 – 2016, iar polițiștii ar fi primit mită diverse bunuri.

Surse din anchetă au declarat, pentru MEDIAFAX, că într-unul dintre cazuri, un agent a pretins și a primit 30 de saci cu concentrat pentru pui. Un alt șofer depistat în timp ce depășea pe linie continuă i-a asigurat unui polițist prăjiturile și tortul pentru nuntă, în condițiile în care acesta era proprietarul unei cofetării. La schimb, polițistul nu i-a reținut permisul de conducere, mai spun sursele citate.

„Polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupție Dolj au fost delegați să desfășoare activități procedurale de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova,  care, la data de 5 noiembrie a.c., a finalizat cercetările într-un dosar penal și a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a celor 10 inculpaţi, pentru săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit şi fals intelectual.

În fapt, în perioada 2015 – 2016, inculpații polițiști, cu ocazia efectuării activității de control a traficului rutier pe raza municipiului Craiova şi judeţului Dolj, nu au sancţionat conducători auto pentru abaterile constatate sau au omis, cu ştiinţă, să menţioneze în procesele – verbale de constatare a contravenţiilor rutiere, în ce au constat, în concret, faptele săvârşite, pe care nu le-au individualizat. Menționăm că o parte a conducătorilor auto opriţi în trafic erau cunoștințe ale agenților de poliție.

De asemenea, lucrătorii de poliție în cauză au procedat la sancţionarea contravenţională a unor conducători auto, cu avertisment, ca pietoni, deşi aceştia au fost opriţi în trafic pentru săvârşirea unor contravenții în calitate de conducători auto.

Totodată, în unele cazuri, agenţii de poliţie au pretins şi primit diverse bunuri și bani de la conducătorii auto opriţi în trafic.

În cauză au fost efectuate percheziţii la birourile în care și-au desfășurat activitatea agenţii de poliţie rutieră inculpați, unde au fost identificate şi ridicate mai multe documente şi înscrisuri care au prezentat relevanţă în cauză, necesare probării activității infracționale a acestora.

Pe parcursul cercetărilor s-a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale – Brigada Operațiuni Speciale Craiova”.

Ultimele stiri

Zbor direct Craiova – Sharm el Sheikh, cu charter, de Paște

O veste bună pentru cei care vor să petreaca vacanța de Paște în celebra destinație Sharm El Sheikh din...

Mai multe articole din aceeasi categorie