duminică, mai 22, 2022
24.4 C
Craiova

Polițiștii din Argeș, arestați pentru purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte

Tribunalul Argeş a dispus, azi, arestarea preventivă a celor doi agenţi de poliţie din Piteşti reţinuţi pentru purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte în cazul bărbatului care a decedat în timp ce era evacuat de pe o terasă. Instanţa a admis propunerea procurorilor şi a decis arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.

Hotărârea Tribunalului Argeş este executorie, dar nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Piteşti.  Cei doi poliţişti au fost reţinuţi duminică, fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, arată Agerpres.

Tot astăzi, ministrul de Interne Lucian Bode a declarat, cu privire la tragedia de la Pitești, că toți oamenii sunt egali în fața legii dar că nu este corect să se pună semnul egal între între evenimentul de la Pitești și restul acțiunilor desfășurate de către Poliția Română.

„Nu este corect să se pună semnul egal între evenimentul de la Pitești și restul acțiunilor desfășurate de către Poliția Română. Este greșit să generalizăm, pentru că zilnic în țară avem mii de intervenții ale Poliției Române, care se desfășoară corect, în urma cărora sunt salvate vieți”, a spus Lucian Bode.

Presa a luat însă act și de gafa pe care a făcut-o ministrul, spunând că astfel de misiuni „zdruncizează” încrederea oamenilor în Poliție.

„Pentru mine, ca ministru al Afacerilor Interne, orice misiune încheiată tragic este o palmă dată sistemului de ordine și siguranță publică, care zdruncinează încrederea românilor în această instituție fundamentală a statului, care este Poliția Română”, a spus ministrul Bode.

Pe de altă parte, Sindicatul Europol a transmis un comunicat prin care acuză lipsurile din sistem și mai ales lipsa de pregătire a polițiștilor pentru intervenții. În acest context, ei susțin că pentru cele întâmplate la Pitești ar trebui să răspundă în solidar și Poliția Română.

Ultimele stiri

Președintele Ungariei, Katalin Novak, face mișcare în centrul Clujului

Katalin Novak, președintele Ungariei, se află în vizită în România. Ea și-a început ziua cu un pic de mișcare...

Mai multe articole din aceeasi categorie