vineri, iunie 14, 2024
17.8 C
Craiova

Polițiștii din Olt au dat amenzi de 22.500 în Slatina și Caracal

Mai mulţi organizatori şi participanţi la nunţi şi botezuri desfăşurate în municipiile Slatina şi Caracal, unde incidenţa infectărilor cu noul coronavirus este de peste 8 la mia de locuitori, au fost sancţionaţi de poliţişti pentru nerespectarea restricţiilor ce vizează limitarea răspândirii virusului, amenzile totalizând 22.500 de lei, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

În municipiul Caracal (incidenţă 8,41 la mia de locuitori), poliţiştii şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt au aplicat două sancţiuni organizatorilor unor nunţi şi botezuri pentru depăşirea numărului maxim admis de persoane care pot participa la un eveniment privat, precum şi alte 11 sancţiuni pentru participarea la evenimente a unor persoane nevaccinate.

Şi la Slatina (incidenţă de 11,27 la mia de locuitori), organizatorul unei nunţi a fost sancţionat. El a fost amendat cu 2.500 de lei pentru că a permis participarea la nuntă a unor persoane nevaccinate, potrivit Agerpres.

În ultimele două zile, poliţiştii, jandarmii şi reprezentanţii DSP Olt au făcut verificări la 130 de societăţi comerciale şi în 228 de mijloace de transport persoane, fiind legitimate circa 3.500 de persoane.

Pentru nepurtarea măştii de protecţie în spaţii publice 123 de persoane au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 5.000 de lei.

Echipele de control au aplicat şi avertismente unor persoane care circulau pe stradă, în Slatina, după ora 20,00, având în vedere că în municipiu a fost restricţionată circulaţia persoanelor în intervalul orar 20,00 – 5,00 din cauza incidenţei în creştere a cazurilor de COVID-19.

În ceea ce priveşte restricţiile privind organizarea evenimentelor private, la Slatina, acestea sunt permise cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu mai mult de 200 de persoane, iar cei prezenţi să fie persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 sau persoane trecute prin boală.

Duminică, în judeţul Olt, incidenţa infectărilor cu SARS-CoV-2 a crescut faţă de zilele precedente atât în municipiile Slatina şi Caracal, cât şi la nivel judeţean (5,96 la mia de locuitori), iar cea mai ridicată incidenţă a fost raportată în comuna Milcov (11,35).

Ultimele stiri

Campioana europeană la tenis de masă, muză pentru iubitul handbalist!

Pentru a sărbători “Ziua mondială a fotografiei în natură”, multimpla campioană la tenis de masă, Andreea Dragoman, și-a pus...

Mai multe articole din aceeasi categorie