Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Politistii i-au luat placutele de inmatriculare si i-au facut dosar penal soferului cu numerele “M…epsd”! Vezi si declaratiile halucinante ale sefilor Politiei in acest caz!

Poliţiştii de la “Rutieră” i-au reţinut şoferului Răzvan Ştefănescu, cel care intrat pe 17 iulie in tara cu o masina inmatriculata in Suedia care avea ca numere de inmatriculare “M..epsd”,  permisul şi celebrele plăcuţe de înmatriculare. Agenţii de la rutiera spun că acestea ar fi ilegale.

Motivul? Numărul de înmatriculare conţine doar litere, nu şi cifre. Autorităţile noastre contrazic Ambasada Suediei, care spune că numerele personalizate sunt valabile pe întreg teritoriul Uniunii Europene.

De asemenea, pe numele lui Răzvan Ştefănescu a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România.

„Mi s-au cerut documentele, după 3 minute, mi-au spus că numerele nu sunt valabile să că trebuie să scot plăcutele. Am refuzat, ceea ce polițistul a mers la mașină, a scos numerele de înmatriculare, am filmat când le-a scos. (…) Mi-a adus la cunoștință că permisul îmi va fi suspendat. Nu știu ce va urma, nu mi-au adus nicio învinuire. Doar mi-au adus la cunoștință că plăcuțele nu sunt valabile. Am fost oprit la 5:50 dimineața, pe 1 Decembrie. Trebuia să ajung la mare. Eram cu băiețelul meu de 8 ani. Mi-au spus să merg cu ei la poliție. (…) Mi-au dat o dovadă, dar fără drept de a conduce, pe timp nelimitat, nu știu. Sunt în vacanță aici. Eu locuiesc în Suedia, am venit să cheltui bani în România. Mașina e înmatriculată în aprilie. Când am înmatriculat mașina cu M…IE PSD, am consultat DEX-ul și prima chestie scrie „gură”, „a amăgi”, „a duce cu vorba”, exact ce face PSD. Cu numerele astea am vrut să arăt că aceștia sunt ei. A minți, de fapt. Asta e în DEX. (…) Vineri m-au oprit în Craiova, aveam dreptul să circul, nu mi-au făcut nimic. Acum, după două zile, nu mai am dreptul”, a declarat Răzvan Ștefănescu.

Reactia Politiei: balbaieli penibile cu Conventia de la Viena!

Intrebat de ziaristo de ce a durat 13 zile pana cand Politia Romana sa isi dea eama ca placutele lui Dumitrescu sunt ilegale in Romania, comisarul sef de Politie, Andrei Linta, a dat urmatorul raspuns: „Este o premieră pentru țara noastră și din acest motiv am solicitat sprijinul partenerilor străini prin intermediul canalelor de comunicare pe care le folosim în mod constant. Este o situație inedită pentru noi, așa că, pentru o informare corectă, s-au solicitat autorităților de aplicare a legii din Suedia lămuriri cu privire la situația juridică a autoturismului și a cadrului legal aplicabil circulației aplicabile în afara teritoriului Suediei”.

Politia Rutiera sustine ca a luat ultimele decizii deoarece trebuie sa respecte Conventia de la Viena care prevede ca autoturismele pot circula in tarile din Uniunea Europeana doar daca au numere de inmatriculare formate doar din cifre sau doar din cife si litere. Cele formate doar din litere sunt interzise. politisitii au aflat in timpul conferintei ca respectova Conventia a fost modificata in urma cu doi si ca, inclusiv numerele formate doar din litere sunt permise. Raspunsul directorului adjunct al Politiei Rutiere a fost ca “vom cerceta daca s-a schimbat Conventia de la Viena!

Vom reveni cu amanunte privind desfasurarea acestui caz.

 

 

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of