vineri, mai 24, 2024
14.8 C
Craiova

Poliţiştii locali vor organiza miercuri un miting de protest la Bucureşti

Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală România, afiliată Blocului Național Sindical, a informat  că va organiza, miercuri, între orele 10:00 – 13:00, un protest în fața Guvernului. Mitingul a fost aprobat de Primăria municipiului București.

Potrivit EurActiv, polițiștii locali susțin că nu primesc spor pentru munca prestată în weekend și de sărbătorile legale. De asemenea, vor protesta și pentru pentru aplicarea condițiilor de muncă, acordarea valorilor normelor de hrană obligatorii și modificarea sintagmei „1 post/ 1000 locuitori” cu „1 polițist local/ 1000 locuitori”.

Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală a demarat îa începutul lunii decembrie 2023 campania publică „ȘI NOI EXISTĂM”, pentru a atrage atenția asupra importanței pe care polițiștii locali o au în societate. FNSUPL susţine că Poliția Locală este singura structură bugetară din România care nu primește sporuri pentru activitățile desfășurate în zilele de week-end și în zilele sărbători legale.

Poliţiştii locali, miting de protest la Bucureşti. Ce solicită

„Stimați guvernanți, vă atragem atenția să aveți în vedere introducerea personalului din Poliția locală ca beneficiar al sporului de 75% pentru munca desfășurată în week-end și sărbători legale, alături de celelalte categorii de personal din domeniul apărare națională, ordine publică și securitate națională, la art. III alin (2) în proiectul de O.U.G. privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative:

„2) Prin excepție de la prevederile alin. (1) în anul 2024, pentru activitatea desfășurată de personalul militar, polițiști, polițiștii de penitenciare și personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională precum și de personalul poliției locale, în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, se acordă drepturile prevăzute de legislația aferentă lunii iunie 2017. Baza de calcul pentru acordarea acestor drepturi o reprezintă solda de funcție/salariul de funcție/salariul de bază cuvenit(ă)”, solicitau polițiștii locali.

Ultimele stiri

FOTO/VIDEO: ALRO și ASCAR, sprijin substanțial pentru tinerii talentați din județul Olt. „Gala Excelenței în Artă” ar putea fi organizată, în 2025, la Paris

Asociația pentru Sprijinirea Copiilor și tinerilor Artiști din România - Duiliu Zamfirescu (ASCAR), cu sprijinul ALRO și în colaborare...

Mai multe articole din aceeasi categorie