miercuri, decembrie 8, 2021
3.2 C
Craiova

Polițiștii, obligați să raporteze câte amenzi au dat

Un document intern al Inspectoratului General al Poliției Române arată că agenții sunt obligați să raporteze zilnic numărul de amenzi și de avertismente date. Sindicatul Europol a reacționat și susține că această decizie îi transferă pe polițiști în vânători de amenzi.

„ATENȚIE! Normă de amenzi impusă polițiștilor

Am intrat în posesia unui document emis de la nivelul Poliției Române care dă startul „vânătorii de amenzi”. Polițiștilor li se impune să raporteze zilnic, până la ora 23:00, numărul de contravenții aplicate, defalcat, amenzi/avertismente.

Este pentru prima dată când există un asemenea interes vădit din partea MAI pentru amenzile aplicate de polițiști. Și este tot pentru prima dată când se induce în subconștientul polițiștilor că numărul de amenzi aplicate este un „indicator” de performanță.

Condamnăm ferm aceste acțiuni de intimidare la adresa polițiștilor care au scopul de a-i obliga să aplice amenzi populației. Ne punem speranța că polițiștii nu vor accepta această „normă” iar în situația unor presiuni din parte șefilor, vom interveni prompt!”, spun cei de la Europol.

IPJ Olt: S-a schimbat doar forma

Contactați de euroolteniainfo.com, cei de la IPJ Olt spun că nu se pune problema unei „vânători” de amenzi, dintr-un motiv simplu: aceste raportări se făceau și până acum, doar că s-a schimbat forma sub care se efectuează. Astfel, până acum se contorizau împreună amenzile și avertismentele. Din februarie, ele sunt introduse defalcat. Motivul pentru care s-a luat această decizie a fost numărul de solicitări și precizarea de a fi furnizate separat. „Sunt situații în care ni se solicită, în baza legii privind accesul la informații publice, numărul de amenzi și de avertismente. Ni se cer, practic, situații separate. Prin urmare, acest nou mod de raportare ajută la o contorizare mai ușoară. Raportări privind sancțiunile existau și anterior. Datele există, ele sunt necesare la realizarea de statistici și la furnizarea de informații către diverse instituții – ONG-uri, instituții publice, sindicate, media. Nu este vorba de nicio normă de amenzi, așa cum se vehiculează, ci pur și simplu de o separare pe categorii”, este poziția IPJ Olt.

 

 

Ultimele stiri

Horoscop 7 decembrie. Ce ne rezervă astrele?

Predicțiile zilei de 7 decembrie 2021. Berbec Dacă ai avea mai multe zile precum aceasta, atunci toate lucrurile ar merge mai...

Mai multe articole din aceeasi categorie