duminică, iulie 3, 2022
26.8 C
Craiova

Portugalia, cea mai vaccinată ţară din lume. Cum se explică?

Portugalia este cea mai vaccinată ţară din lume, 85% din populaţie primind schema completă de vaccin. Prin urmare, restricţiile anti-COVID vor fi eliminate, anunță zf.ro.

Recordul Portugaliei este rezultatul cooperării dintre medici, armată şi oficiali locali, scrie La Stampa.

Grupul operativ de vaccinare a fost condus de un ofiţer de marină, viceamiralul Henrique de Gouveia e Melo, care între timp a devenit erou naţional.

Portughezii şi-au amintit de primul plan naţional de vaccinare din 1965, când se luptau cu mai multe boli mortale, iar acum au înţeles gravitatea situaţiei şi au avut încredere în beneficiile vaccinării.

Imunizarea record permite guvernului să ridice toate restricţiile în luna octombrie, astfel încât viaţa să revină la normal.

Începutul campaniei de vaccinare a fost incert, dozele Pfizer au ajuns cu întârziere în centrele de imunizare. Apoi, serurile au ajuns până în zonele cele mai izolate.

Până în prezent, şase miliarde de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în întreaga lume, potrivit „Our World in Data”, o publicaţie ştiinţifică a Universităţii Oxford. În medie, în fiecare zi sunt administrate 28,48 milioane de doze.

43,7% din populaţia lumii a primit până în prezent cel puţin o doză de vaccin. Portugalia este pe primul loc în ceea ce priveşte numărul de persoane imunizate, cu 85%.

România este la coada Europei, cu puțin peste 33 la sută procent al vaccinării.

Ultimele stiri

La mulți ani, Slatina ❗

Televiziunea Euro Oltenia Info a fost alături de slătineni la aniversarea celor 43 de ani de la trecerea orașului...

Mai multe articole din aceeasi categorie