joi, februarie 25, 2021
4.8 C
Craiova

Prefecții din Oltenia: patru județe la PNL, unul la USR

PNL, UDMR și USR s-au înțeles în cele din urmă asupra posturilor de prefect. Astfel, în județele din Oltenia patru prefecți vor fi de la PNL și unul, la Gorj, de la USR. Acesta nu e încă stabilit, ci va fi desemnat în urma unei proceduri interne.

Olt, Dolj, Mehedinți și Vâlcea vor avea prefect liberal și cel mai probabil vor rămâne cei care sunt deja în aceste funcții: Florin Homorean la Olt, Nicușor Roșca, la Dolj, Cristinel Pavel la Mehedinți, Sebastian Fârtat la Vâlcea.

Subprefecți de Olt vor fi de la PNL și USR, respective Ana Maria Ciaușu, secretarul general al PNL Olt și Fănel Bădici, președintele USR Olt.

Numirea prefectului de Gorj nu e însă așa de simplă. Aceasta se va face în urma unor „înscrieri”.

„Este numire prin asumare politică, nu concurs. Colegii interesați trimit conducerii județene un CV și scrisoare de intenție”, ne-a declarat președintele USR Gorj, deputatul Radu Miruță. Acesta și-a exprimat satisfacția pentru postul primit de partidul său printr-o postare pe pagina sa de Facebook:

„Dupa indelungi inclestari politice, Institutia Prefectului Judetului Gorj va fi condusa de USR.

Mesajul ferm cum ca oamenii seriosi ai acestei tari nu mai privesc de pe margine cum o clasa politica corupta conduce destinele tuturor, este apreciat.

Ii invit pe cei care au fugit de politica fiindca era un mediu toxic cu valori inversate, sa vina inspre USR+, gasind aici un cadru corect in care pot sa livreze semenilor ceea ce ei au asteptat de la politicienii de tip vechi si nu au primit.

Impreuna, incepem incet sa vindecam acest judet, indiferent de piedicile si manipularile celor deranjati.

Solutia pentru judetul Gorj este ca oamenii cinstiti si competenti sa nu mai stea deoparte”.

 

Ultimele stiri

Crește numărul infectărilor cu Covid-19 în rândul copiilor

Analiza de situație privind evoluția epidemiei publicată ieri de Institutul Național de Sănătate Publică arată  o tendință de creștere...

Mai multe articole din aceeasi categorie