Prefectul de Gorj, numit de PSD, a demisionat

Cristinel Rujan, prefectul județului Gorj, a demisionat astăzi din funcție. El fusese numit în luna august 2019 de Guvernul PSD și beneficia de prevederile legii privind inamovibilitatea funcționarului public. Cu alte cuvinte, timp de un an era „de neatins”, motiv pentru care PNL, aflat la guvernare, nu a putut să îl schimbe. Cum perioada de un an se încheie, Rujan a demisionat.

Într-o emisiune de la Radio Impact din Gorj, Rujan a declarat că renunță la funcția de prefect din cauza presiunilor făcute de Corpul de control al Guvernului asupra sa.

Ion Cristinel Rujan este de profesie jurist și, înainte de a fi prefect de Gorj, a lucrat în Guvernul PSD ca secretar general la Ministerul Tineretului și Sportului.

Ministrul de Interne va trebui să decidă în următoarea perioadă pe cine va desemna prefect de Gorj.

Surse din PNL au declarat pentru euroolteniainfo.com că Rujan va fi candidatul PSD la Primăria Târgu Jiu, dar informația este contrazisă de Ciprian Florescu, cel desemnat oficial candidat al social-democraților. „Este exclus, candidatul sunt eu. Cei care spun că va fi Rujan poate că au văzut un sondaj în care a fost măsurat și el, dar nu e adevărat că va fi el candidatul”, spune Florescu.

Articole asemanatoare