sâmbătă, octombrie 16, 2021
10.3 C
Craiova

Prefectul de Olt, apel la vaccinare: „Spitalele județului sunt în prag de colaps”

Florin Homorean, prefectul județului Olt, a transmis un apel la cetățeni în care anunță cifre îngrijorătoare privind numărul de internări și precizând că doar vaccinarea e soluția de depășire a crizei Covid.

„Dragi olteni,

Situația pandemică cu care se confruntă județul nostru a atins cote alarmante. Cifrele statistice care situează Oltul într-un clasament nedorit mă îndreptățesc, în calitate de prefect al județului și șef al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, să lansez către dumneavoastră un apel insistent!!

Doamnelor și domnilor,

Impactul pandemic asupra județului Olt este îngrijorător:

Incidența cazurilor de infectare la nivel de județ este de peste 6 la mia de locuitori, cea mai mare cu care ne-am confruntat de la începutul crizei sanitare!

25 de localități din județ au, la rândul lor, peste 6 cazuri la 1000 de locuitori!

10 localități au peste 7,5 cazuri la 1000 de locuitori, printre care municipiile Slatina și Caracal!

Cel mai grav însă este că spitalele din județ sunt în pragul colapsului. Pe patul de spital sunt nu mai puțin de 299 de pacienți Covid cu forme grave și medii, 19 pe secțiile de Terapie Intensivă, printre care 5 persoane sunt intubate!

Pot părea doar cifre goale, însă ele reprezintă situația dramatică cu care ne confruntăm și riscul ca aceasta să depășească în intensitate toate eforturile noastre cumulate de a ține pandemia sub control. Trebuie să înțelegem cu toții că doar respectarea cu strictețe a măsurilor de prevenție și protecție și doar vaccinarea împotriva virusului Covid ne pot înarma în lupta cu pandemia și ne pot oferi șansele de a câștiga această bătălie o dată pentru totdeauna.

Lansez, așadar, un apel pentru înțelegere, pentru prevenire, pentru siguranță și pentru vaccinare!”, se arată în apelul lui Florin Homorean.

 

Ultimele stiri

Cea mai mare infrastructură de Inteligență Artificială se construiește lângă Craiova

Cel mai mare centru de date din Europa centrală și de sud-est se construiește lângă Craiova, în comuna Mischii....

Mai multe articole din aceeasi categorie