vineri, iulie 1, 2022
22.9 C
Craiova

Prefectul de Olt: Criza de la TMK Artrom Slatina a fost rezolvată

Prefectul de Olt anunță că au fost luate măsuri pentru ca societatea TMK Artrom Slatina, unde lucrează peste 2.000 de angajați, să își poată continua activitatea.

„Eforturile pe care le-am întreprins pentru descongestionarea crizei financiare de la societatea TMK ARTROM, societatea slătineană cu acționariat rusesc aflată sub incidența sancțiunilor europene, au fost încununate de succes.

Ca primă soluție temporară, a fost prelungită până pe data de 30 iunie derogarea financiară acordată de ANAF, care îi permite societății să nu-și închidă porțile în perioada imediat următoare.

Tot în cursul zilei de astăzi  (ieri, n.red) a venit și soluția pe termen lung oferită de Guvernul României. Astfel, în cadrul ședinței de guvern a fost aprobată Ordonanța de Urgență care stabilește un mecanism de control care să asigure respectarea de către companie a sancțiunilor internaționale, sub monitorizarea Ministerului Economiei. În baza acestui mecanism, vor putea fi permise accesarea fondurilor necesare pentru continuarea activității economice, plata salariilor angajaților, plata utilităților, a serviciilor, taxelor, contribuțiilor, costurilor comerciale, furnizorilor aferenți activității de producție, achiziție și vânzare”, anunță Florin Homorean.

Sute de angajaţi ai TMK de la Slatina şi Reşiţa au pornit pe 9 iunie spre Bucureşti pentru a atrage atenţia guvernanţilor că este nevoie de o soluţie rapidă, altfel cele două fabrici ale grupului supuse sancţiunilor din cauza invaziei Rusiei în Ucraina nu-şi mai pot continua activitatea.

Firma l-a avut până în martie 2022 drept acţionar principal pe rusul Dmitry Pumpiansky, aflat pe lista oligarhilor sancţionaţi. Acesta a demisonat şi şi-a cesionat acţiunile, dar TMK este supusă sancţiunilor şi funcţionează în baza unei derogări printr-un ordin al ANAF.

 

Ultimele stiri

Acuzații de delapidare la BRD: percheziții și în Olt, Gorj și Vâlcea

Polițiștii din Capitală fac percheziții în București și alte 12 județe într-un dosar în care este vizat un fond...

Mai multe articole din aceeasi categorie