marți, ianuarie 19, 2021
-6.1 C
Craiova

Prefectul de Olt, supărat pe constructorii Drumului Expres

Prefectul de Olt, Florin Homorean, i-a convocat la discuții pe reprezentanții firmelor care lucrează la Drumul Expres Craiova Pitești. Acesta le-a cerut să ia măsuri în privința unor porțiuni de carosabil pentru care a primit mai multe reclamații. Este vorba despre intersecția Drumului Județean 546 cu șantierul drumului expres (zona industrială a municipiului Slatina spre comuna Brebeni) unde, din cauza vremii, varianta ocolitoare a șantierului a fost afectată, traficul rutier în zonă desfășurându-se în condiții foarte grele. Pe scurt, șoferii se plâng că își distrug mașinile în acea zonă. Și nu e prima data când constructorii sunt somați să ia măsuri. Au și fost amendați deja de 3 ori până acum.

La discuțiile de la Prefectură au luat parte mai multe instituții – cei de la Secția Drumuri Naționale Slatina dar și cei de la Inspectoratul de Poliție Județean Olt.

Prefectul a anunțat concluziile întâlnirii:

„Pentru limitarea acestor efecte constructorul a dispus, ca măsură provizorie, până în momentul în care condițiile meteorologice vor permite refacerea părții carosabile, continuarea intervenției periodice cu un utilaj pentru nivelarea părții carosabile (autogreder).


În perioada imediat următoare se vor pune în aplicare următoarele măsuri:
– monitorizarea permanentă de către constructor a zonei respective;
– intervenția periodică a utilajului pentru remedierea provizorie a suprafeței carosabile fără afectarea corpului drumului;
– refacerea corpului drumului imediat ce condițiile hidrometeorologice vor permite, prin aport de material (amestec optimal)”.

Pe de altă parte, cei care lucrează la Drumul Expres spun că nu au ce face, până nu e gata lucrarea. Și până când nu se îndreaptă vremea. „Acel utilaj, greder-ul, mai rău strică. Dar nu ai cu cine să te înțelegi. Noi le explicăm, dar degeaba explicăm, pentru că ei nu înțeleg. Se formează șleauri, nu ai ce să nivelezi. Dar sunt presiuni de la cetățenii care locuiesc în zonă. Și aceste presiune pot avea, probabil, costuri politice pe care unii nu vor să și le asume”.

Prefectul Homorean a fost, la câteva ore de la ședință, la fața locului, să vadă dacă se face ceva. A pozat un utilaj care nivelează strada și a postat fotografia pe contul său de Facebook, cu precizarea: „În desfășurare. Imediat ce condițiile meteorologice vor permite, se va interveni prin aport de material”.

Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești are două loturi. El trece prin localităţile Balş, Barza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Milcov, Slatina şi Valea Mare. Lotul 1 are o lungime de 18 km, Lotul 2 va fi de 21,35 km.  Va avea 10 poduri, inclusiv peste râul Olt, şi 5 pasaje. Costă 217 milioane euro fără TVA şi este executat de Asocierea SA&PE Construct SRL-Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL- Consitrans SRL, din România. Stadiul execuției este, potrivit CNAIR, de aproape 57 %. Tronsonul 2 va fi dat în folosință în 2022.

Ultimele stiri

Maia Sandu, discuție cu Laura Codruța Kovesi despre corupția din Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află la Bruxelles unde are o serie de întâlniri cu comisari europeni. A...

Mai multe articole din aceeasi categorie