Prefectul de Vâlcea: Este momentul să ne schimbăm mentalitatea

Sebastian Fârtat, prefectul de Vâlcea, a transmis o scrisoare cetățenilor județului în care îi îndeamnă să fie mai buni unii cu alții și mai uniți.

Redăm scrisoare:

„Dragi vâlceni,

Traversăm o perioadă fără precedent. Sunt vremuri greu de înțeles, în care relațiile dintre oameni s-au schimbat și asta ne afectează pe toate planurile.

Se vorbește mult despre responsabilitate în ultima vreme și nu sunt doar vorbe repetate obsesiv în media pentru a ne convinge să purtăm mască. Acest angajament trebuie să devină o stare de fapt, o datorie civică și umană.

Pot spune, din proprie experiență, că atunci când am fost declarat pozitiv pentru coronavirus, primul gând a mers către familie și către toți cei cu care am interacționat în ultimele zile. Starea de sănătate a tuturor celor apropiați devine laitmotivul fiecărei zile de izolare, iar gândul că cineva cunoscut ar putea fi afectat grav de această boala este foarte apăsător.

Sistemul sanitar este supus unei presiuni enorme, cadrele medicale din prima linie suferă de oboseală fizică și emoțională. Cumva starea aceasta se simte și trece prin toate costumele de protecție și filtrele sanitare. Îmi doresc ca în curând să ne revedem cu acești eroi și cu toți cei din prima linie, într-o lume eliberată de pandemie, să le strângem mâna și să îi îmbrățișăm.

Sunt momente rare în viață când realizăm că, de fapt, lucrurile cele mai importante sunt familia și sănătatea. Uităm că liantul universal fără de care nu am putea conviețui este compasiunea. Și alteori uităm că lucrurile cu adevărat prețioase sunt cele care bucură sufletul, nu cele care hrănesc orgoliul.

Poate că primim o lecție importantă, una pe care, în alte condiții, am fi uitat-o numaidecât. Poate că nu întâmplător trecem prin această încercare tocmai acum, într-un moment în care suntem mai dezbinați ca oricând. Cred că este momentul să ne schimbăm mentalitatea și modul în care conviețuim. Să gândim și să acționăm dincolo de barierele de vârstă, rasă, religie, sex, de condiție socială sau orice altă apartenență. Este despre oameni, înțelegere și empatie reciprocă! De fapt, întotdeauna a fost despre cum societatea se oglindește în acțiunile fiecăruia dintre noi.

Suntem puternici împreună! Ghidati de cele mai bune intenții, suntem de neoprit!

Să ne revedem sănătoși!

PREFECT,

Sebastian Fârtat”.

Articole asemanatoare