Premiile UNITER, la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova

Premiile Uniunii Teatrale din România (UNITER) vor fi decernate în cadrul unei gale organizate astăzi la Teatrul de Vară din Parcul “Nicolae Romanescu”.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, sosirea invitaţilor pe covorul roşu va fi transmisă live pe pagina de Facebook a UNITER, începând cu ora 21,30.

De la ora 22,30, ceremonia acordării Premiilor UNITER va putea fi urmărită în direct pe TVR1, Radio România Cultural şi online pe www.tvr.ro, www.uniter.ro şi pe pagina de Facebook a UNITER, anunță Agerpres.

Teatrul “Marin Sorescu” din Craiova va primi, în cadrul galei, Premiul preşedintelui UNITER.

La Craiova sunt aşteptaţi 250 de artişti, profesionişti din lumea culturală, apropiaţi ai fenomenului teatral.

Juriul final, format din Radu Apostol (regizor), Cosmin Ardeleanu (scenograf), Doru Mareş (critic de teatru), Crina Mureşan (actriţă), Cristina Rusiecki (critic de teatru), va decide câştigătorii celor 11 categorii de premii. La Gală va fi prezent şi juriul de nominalizări, format din Călin Ciobotari, Ludmila Patlanjoglu şi Maria Zărnescu.

Ion Caramitru: Vom vorbi despre cei mai buni dintre noi

„Nici nu se putea o coincidență mai fericită pentru o Gală aniversară și pentru cinstirea unui Teatru etalon! Eram pregătiți ca în luna mai, luna florilor, să ne bucurăm cu toții la Craiova de sărbătoarea unei arte care a făcut și face istorie în România.

N-a fost să fie, un dușman nevăzut, necunoscut, un virus buclucaș ne-a lovit în plin și a scufundat, pentru o vreme, un titanic al speranței într-un ocean ostil și rece.

Cu masca pe figură, ca în Commedia dell’arte, ne-am ascuns de public în așteptarea unor vremuri mai bune. Iată-ne acum în Craiova, în plin septembrie, în aer liber, întinzând pânzele Galei și gata de a spune totul despre noi, cei care nu ne ținem gura, când avem de spus ceva despre tot și despre toate. Astăzi vom vorbi despre cei mai buni dintre noi, îi vom vedea, îi vom premia. Rostul Galei noastre este de a ține fruntea sus, oricând, în orice condiții și de a menține Teatrul viu și neatins, cât și misterul mereu provocator al artei noastre”, a spus ION CARAMITRU, președintele UNITER.

Articole asemanatoare