luni, iunie 24, 2024
28.4 C
Craiova

Președintele Klaus Iohannis – rezervat față de Huawei

Președintele Iohannis le-a spus jurnaliștilor invitați la Palatul Cotroceni pentru un dialog informal că licitația pentru tehnologia 5G trebuie să mai aștepte. Compania chineză Huawei este singura care poate furniza acest serviciu la momentul actual.

Președintele a mai spus că a ajuns la un acord cu Guvernul, iar licitația va avea loc după ce apar și alți concurenți.

Președintele american Donald Trump e prudent cu tehnologia chineză

Președintele Klaus Iohannis a semnat, cu ocazia vizitei la Washington din 20 august, o declarație comună în acest sens cu omologul său american. România și SUA vor căuta să evite „riscurile de securitate care însoțesc investițiile chineze în rețelele de telecomunicații 5G”.

Tehnologia 5G ridică nivelul de conectivitate wireless la un nivel de peste 100 de ori mai ridicat decât cel de azi. Specialiștii spun că prin 5G oamenii vor fi interconectați constant, iar toate dispozitivele, inclusiv autoturismele, vor putea fi perfect controlate.

„Există un singur provider – Huawei, ceilalți sunt relativ aproape, cei din Europa și Statele Unite. Să nu ne aruncăm cu capul înainte. O astfel de licitație va avea implicații atât de profunde, iar procesul nu mai este reversibil. România o să facă licitația când o să fie pregătită”, a spus Klaus Iohannis.

În anii trecuți, SUA au acuzat Huawei că spionează prin intermediul echipamentelor de telecomunicații. Administrația americană a recomandat aliaților din NATO să renunțe la echipamentele chinezilor.

Ultimele stiri

FOTO/OLT: Tenis de masă. Trei medalii pentru sportivii CSM Slatina la Top 16

Trei din cei patru sportivi ai Clubului Sportiv Municipal Slatina, participanți la competiția Top 16, care s-a desfășurat în...

Mai multe articole din aceeasi categorie