vineri, iulie 1, 2022
22.9 C
Craiova

Președintele Ungariei, Katalin Novak, face mișcare în centrul Clujului

Katalin Novak, președintele Ungariei, se află în vizită în România. Ea și-a început ziua cu un pic de mișcare în parcul Central din Cluj Napoca. Vizibil încântată, a postat și pe pagina sa de Facebook o fotografie cu mesajul: „Un început de zi activ în Kolozsvár”.

În urmă cu scurt timp, ea s-a întâlnit cu președintele UDMR, Kelemen Hunor. Nici pomeneală de vreun lider român, cât despre președintele Klaus Iohannis… nici nu vorbit.

„Astăzi m-am întâlnit cu Hunor Kelemen, Președintele UDMR, viceprim-ministru al României. În calitate de președinte al Ungariei, consider că este prioritatea mea să reprezint toți maghiarii, deoarece nu contează pentru mine dacă cineva locuiește în interiorul sau peste graniță. Maghiarii sunt maghiari, punct!”, a notat Katalin Novak.

Tot azi, Novak participă, la Alba Iulia, la vernisajul „400 de ani de educație transilvăneană”.

Programul complet:

12:30 Time to build – vernisajul expoziției – Alba Iulia

14:00 Slujba te deum în zece congregații cu episcopii celor zece dieceze

17:00 Sesiunea plenară a Convenției generale – Alba Iulia

Sâmbătă, 21 mai:

11:00 dezvelirea statuii principelui Gábor Bethlen în centrul istoric din Alba Iulia

12:00 slujbă festivă de comemorare.

O vizită într-un moment delicat

În ultima perioadă au avut loc câteva incidente menite să tulbere apele, în condițiile în care UDMR este formațiune ce face parte din Guvernul României și are câteva dintre portofoliile cu greutate (cum ar fi Ministerul Dezvoltării). Primul a fost legat de meciul de hochei din Ungaria, unde membri ai echipei naționale de hochei a României, majoritatea din Harghita și Covasna, au cântat, alături de galerie, Imnul Ținutului Secuiesc. În tribună se afla și ministrul Mediului, Tanczos Barna, suporter al hocheiului și fost președinte al Federației Române de Hochei. Câteva zile mai târziu, ministrul Sportului, Edward Novak, a refuzat să spună câteva versuri din imnul României, la o emisiune televizată. Iar aseară, la meciul de fotbal dintre FC Voluntari și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, finala Cupei României, a avut loc un alt moment controversat. În momentul intonării imnului României, câțiva fani ai echipei din Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele. Apoi, după imn, aceștia au scandat „Ungaria, Ungaria!”

 

Ultimele stiri

Acuzații de delapidare la BRD: percheziții și în Olt, Gorj și Vâlcea

Polițiștii din Capitală fac percheziții în București și alte 12 județe într-un dosar în care este vizat un fond...

Mai multe articole din aceeasi categorie