Prezentarea lui Piturca! Gata, este oficial: fostul selectioner este noul manager general al Craiovei!

Prezentarea lui Victor Piturca! Acesta a fost subiectul principal al zilei de marti. Dorit de Mihai Rotaru inca din sezonul trecut, Piti a zis abia in aceasta stagiune”Da” si a preluat echipa. Iar revenirea in Banie a fost de un mare spectacol!

Prezentarea lui Piturca! A inceput cu o conferinta de presa de 45 de minute. Fostul selecționer a vorbit pentru prima dată în fața presei în calitate de manager al Craiovei și și-a prezentat obiectivele, staff-ul, dar și nemulțumirile.  Va rredam mai jos principalele declaratii care au atras atentia fanilor olteni:

Despre Papura si Fortes: ” „După 8 etape, Craiova e pe locul 3. Un tânăr antrenor ca el ar fi trebuit ajutat. Probabil suporterii își doresc mult mai mult de la această echipă. Nu văd de ce Cornel nu e agreat de suporteri. Este un băiat inteligent, dar acum eu voi conduce această echipă. Să știți că el a făcut multe pentru acest club. El a participat la aducerea multor jucători din acest club. Voi avea o discuție cu suporterii, pentru că eu țin ca lucrurile să meargă bine și să fim toți în aceeași barcă. Dacă nu suntem uniți, e mai greu să facem performanță. Trebuie susținută echipa, trebuie susținut orice jucător. Știu că ei sunt supărați pe Fortes, dar eu cred în el. Suferă și el foarte mult că nu joacă la valoarea lui și eu am încredere în calitățile lui. Dacă nu va fi așa, nu va fi la Craiova. Eu îi rog să susțină această echipă și absolut orice jucător care intră în teren”

Despre cine va antrena echipa: „Eu voi fi în fiecare zi în mijlocul băieților. Eu sunt antrenorul, eu antrenez echipa asta, eu cu staff-ul meu. Știu că s-a speculat că voi sta în tribună, dar nu. În contractul meu scrie antrenor principal”

Despre suporterii olteni: ” „N-am de ce să am emoții in fata lor. Mi-aș dori să vină cum au venit penultima dată, știți că au venit vreo 10.000. Îmi revine o responsabilitate foarte mare față de suporteri și sper să nu îi dezamăgesc. Voi încerca cu staff-ul meu și echipa să nu îi dezamăgesc”.

Despre varianta de a prelua CSA Steaua: ” „Am avut o discuție cu cineva din conducerea Armatei, pe urmă am mers și am avut o discuție mai mult amicală cu comandantul. Sigur, nu aș fi mers pe poziție de antrenor, altceva s-ar fi dorit, dar deocamdată nu. Nu mi s-a părut serioasă strategia. Acolo trebuie altceva” 

Despre faptul ca Gica Craioveanu nu este in staff: „Sigur că m-am gândit să îl iau pe Gică Craioveanu în staff. Nu e de glumit. El are un contract cu un radio în Spania și nu poate să plece, pentru că trebuie să plătească o sumă enormă. Sigur că m-am gândit!”

Despre cine se bate la titlu: „Nu cred că va fi un campionat în care se va bate CFR cu Craiova. CFR se va bate cu Viitorul, cu FCSB. Craiova e un pic mai jos. CFR are un lot… ați văzut cu ce ușurință câștigă jocurile. Are un lot puternic, au mai luat doi jucători”

Despre posibilitatea ca si Craiova lui Mititelu sa joace pe noul stadion: „Nu văd de ce să nu joace pe acest stadion, dacă ei își plătesc. Fiecare alege să țină cu ce echipă vrea. Eu aș vrea să conlucreze cu cei care administreaza stadionul. Nu văd niciun impediment”

Despre posibilitatea de a juca la Targu Jiu: „Nu s-a pus niciodată problema să jucăm la Târgu Jiu, dar schimbarea gazonului a fost prima mea dorință. E inadmisibil să ai stadion de 5 stele și să nu ai gazon. Autoritățile au reacționat pozitiv și se va schimba gazonul în octombrie. Eu îmi doresc unul mixt, sintetic cu gazon.Să vedem, am înțeles că se va face. 95% în octombrie se va schimba gazonul. Cu siguranță va veni și echipa națională să joace aici. Am vorbit și cu Cosmin Contra, sigur că le convine să vină să joace aici. De ce am făcut stadion? Să fie spectacol, dar actorii trebuie să aibă un câmp propice pentru a face spectacol”

Despre regula U21 si relatia cu FRF: „Regula U21 nu e una legală în primul rând, cred. Nu îți permiți tu ca Federație să impui echipelor să introducă în teren ce jucători vrei tu. Poate la un moment dat vor cere să introducem o femeie în teren. E normal să le dăm atenție tinerilor noștri, dar nu poți să impui să îi introduci în teren. Bun, ai impus un jucător. Eu cred că era arhisuficient. Așa cum a spus Mircea Lucescu, performanța scande și spectacolul are de suferit. Nu mi se pare o decizie normală”

Despre relatiile cu Sorin Cartu si Marcel Popescu: „Relația mea e foarte bună cu ceilalți din conducere, nu mai vorbesc de Sorin Cârțu, emblema fotbalului din Craiova, pe Marcel Popescu îl cunosc de când eram mic. Mă consult cu toată lumea, dar eu trebuie să iau decizia. Aceste trei transferuri eu zic că sunt reușite. Revenirea lui Ivan eu spun că va fi de bun augur. Va renaște odată cu venirea aici. Sunt sigur că va veni momentul când va fi chemat la echipa națională și va juca. Mățel nu e la capacitatea lui normală acum, dar se va bate cu Martic pe post și cine va fi mai bun va juca. Craiova a făcut transferuri reușite. Mi-aș mai dori 1-2 jucători la mijlocul terenului, unde am nevoie de agresivitate. Sunt convins că și cei care sunt acum pot face lucrul acesta, dacă le voi cere și vor fi pregătiți”

Despre decizia de a veni la Craiova: „A contat foarte mult dorința suporterilor. Am văzut că au fost întrebați și a contat mult. Poate a fost chiar primul lucru care a contat în luarea deciziei de a veni. În pofida a tot ceea ce s-a spus despre mine de-a lungul timpului, eu cred că sunt un profesionist și când vin la un club lucrurile se vor desfășura normal, ca la un club de fotbal”

Despre cine ii va fi secunzi: “ Am ținut neapărat să îmi aduc un colaborator din jucătorii cu care am colaborat. Rică Neaga e un băiat inteligent și din dialogul pe care l-am purtat, mi-am dat seama că are calități de antrenor. Neagoe e antrenor prea mare acum ca să vină secundul meu. El deja a trecut de pragul ăsta de secund. Staff-ul este format din Cornel Papură, Rică Neaga, Martin Tudor cu portarii, rămâne același preparator fizic, trebuie să îl cunosc și eu și cam ăsta este staff-ul”

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu