duminică, mai 22, 2022
24.4 C
Craiova

Primăria Balș face dezinsecție: în Olt a apărut un caz de infecție cu West Nile

Primăria Balș efectuează, între 12 și 13 august, o amplă operațiune de dezinsecție. Măsura luată de primarul Cătălin Rotea vine ca urmare a unui caz de infectare cu West Nile în județul Olt. Așa cum se știe, aceasta e cauzată de mușcătura de țânțar. Pentru a preveni apariția altor cazuri, Rotea a decis că cea mai sigură cale e să stropească tot orașul cu substanțe. Acestea sunt avizate de Ministerul Sănătății și sunt profesionale, tip DDD (dezinfecție- dezinsecție- deratizare). Primăria face ape la cetățeni să stea în case în timpul desfășurării acțiunii.

Operatorul Primăriei va distribui substanțele de dezinsecție nu doar în centrul orașului, ci și în cartierele limitrofe – Vartina, Corbeni, Teiș.

Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al DSP Olt, a confirmat, pentru News.ro, că există un pacient cu boala West Nile, primul caz confirmat în acest an în România.

„În data de 30 iulie 2021, o pacientă în vârstă de 48 de ani din mediul urban, din Slatina, s-a prezentat în serviciile specializate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, cu următoarea simptomatologie: redoare de ceafă (rigiditate), febră, cefalee, vărsături, greaţă, dureri abdominale intense, motiv pentru care în data de 4 august a fost investigate cu laboratorul pentru infecţia West Nile. Proba a fost trimisă la Institutul Cantacuzino Bucureşti, iar în după amiaza zilei de 6 august s-a primit rezultatul pozitiv pentru infecţia West Nile”.

 

 

Ultimele stiri

Președintele Ungariei, Katalin Novak, face mișcare în centrul Clujului

Katalin Novak, președintele Ungariei, se află în vizită în România. Ea și-a început ziua cu un pic de mișcare...

Mai multe articole din aceeasi categorie