miercuri, iunie 29, 2022
34.5 C
Craiova

Primăria Craiova face nouă stații de încărcare a mașinilor electrice

Primăria Craiova va scoate la licitaţie publică închirierea, pe o perioadă de 10 ani, a nouă terenuri pentru construirea de staţii de alimentare a automobilelor electrice. Consiliul Local va decide, în şedinţa din 25 noiembrie, dacă îşi însuşeşte raportul de evaluare privind preţul de pornire a licitaţiei.

Cele nouă terenuri vor fi închiriate pe o perioadă de 10 ani şi, potrivit proiectului de hotărâre a CL Craiova citat de Agerpres, cele nouă staţii ar urma să fie amplasate în toate zonele municipiului.

Conform raportului de evaluare realizat de o firmă specializată, a fost stabilit preţul de pornire la închirierea prin licitaţie publică pentru fiecare teren. Astfel, cel mai scump teren ar fi cel de pe A. I. Cuza, în suprafaţă de 34 mp şi poziţionat ultracentral, care a fost evaluat la 730 euro/mp, (preţ total teren 24.820 de lei, la cursul BNR din data de 08.11.2021, de 4,9489 lei pentru un euro).

Astfel, preţul minim de pornire al licitaţiei ar fi de 9,50 euro/mp/lună, adică 326 de euro pe lună, respectiv 3.916 euro anual. Cel mai ieftin teren scos la închiriere este cel de din zona BIG-ului din Craioviţa Nouă, care a fost evaluat la 352 euro/mp, adică la un preţ total de 7.392 euro pentru cei 21 mp. Preţul de pornire al chiriei, conform evaluatorului, ar trebui să fie de 4,63 euro/mp/lună, adică un total de 97 euro/lunar (1.166 euro/an). Preţurile nu conţin TVA.

Primăria Craiova justifică construirea acestor staţii pe domeniul public cu argumentul atragerii de venituri la bugetul local, folosirea eficientă a terenurilor care sunt libere de construcţii, dar şi pentru „promovarea de măsuri sustenabile privitoare la îmbunătăţirea calităţii mediului, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin stimularea utilizării vehiculelor electrice şi dezvoltarea transportului ecologic”.

 

Ultimele stiri

Florin Cîțu a demisionat de la conducerea Senatului

Florin Cîțu a demisionat în urmă cu scurt timp de la conducerea Senatului, au declarat pentru euroolteniainfo.com surse din...

Mai multe articole din aceeasi categorie