joi, decembrie 9, 2021
1 C
Craiova

Primăria Craiova prezintă bugetul. Încă 20 de milioane pentru stadionul de atletism!

Primarul Craiovei a prezentat public lista investițiilor pe care Municipalitatea le are în vedere în acest an. De departe, cei mai mulți bani se duc tot spre noua arenă de atletism din Craiova, al cărei buget crește cu 21 de milioane de lei. Până acum, suma „înghițită” de acest nou stadion se ridică la 9 milioane de euro.

În total, primarul Mihail Genoiu anunță că numai din bugetul propiu se vor duce 84.000.000 de lei pe investiții. La această sumă se adaugă și proiectele cu finanțare europeană.

În lista de proiecte pe 2020 sunt incluse modernizări în toate domeniile, de la școli, spitale, drumuri sau mediu. Astfel, dacă se aprobă de către Consiliul Local, 37.000.000 lei se vor duce către modernizări de drumuri, cum ar fi strada Drumul Corneșului, extindere strada Parângului, strada Lăcrămioarei sau Zăvoiului.

O sumă consistentă, de 6.051.000 lei, alocă Primăria pentru reabilitarea podului rutier peste calea ferată drum Melinești. Pentru studii de fezabilitate se alocă de asemenea bani, cum ar fi cei dedicați construiri pasajului de pe strada Gârlești.

Peste 8 milioane de lei se duc pe modernizări

Modernizarea urbană a Căii București va costa peste două milioane de lei, iar înfrumusețarea intrării în Parcul Romanescu, inclusiv prin amplasarea unei statui, costă 800.000 de lei. Planul Urbanistic General al orașului presupune de asemenea costuri mari, de 3.500.000 lei. La acest capitol sunt prevăzute și semaforizări, instalarea de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice sau achizții de bariere de acces.

Mașini de curățat cartofi și de spălat vase

Primăria vrea să susțină și grădinițele sau școlile cu diverse aparate. Cum ar fi mașini de curățat cartofi pentru Grădinițele cu program prelungit „Ion Creangă” și „Castelul fermecat” sau mașini de spălat vase pentru Grădinițele „Căsuța cu povești” și „Piticot”.

Școala numărul 27 din popoveni va beneficia de fonduri (1.245.000 lei) pentru reabilitare și extindere, iar Colegiul Național „Frații Buzești” ar putea fi dotat cu patru table inteligente.

Veniturile totale estimate pe 2020 ale Municipiului Craiova sunt de 668.660.000 lei. Proiectul de buget se află în dezbatere publică, urmând apoi a fi dezbătut și votat în Consiliul Local. Puteți consulta documentele aici și aici.

Ultimele stiri

MEDICINA DENTARĂ

MEDICINA DENTARĂ MEDICINA DENTARĂ Publicată de Euro Oltenia Info pe Miercuri, 8 decembrie 2021

Mai multe articole din aceeasi categorie