joi, ianuarie 27, 2022
-2.3 C
Craiova

Primăria Craiovei va instala hotspoturi gratis

Primăria Craiovei a aplicat la programul WiFi4EU și a câștigat un voucher destinat instalării de hotspoturi (puncte de acces wireless) în centrul orașului.

„Anul acesta, toți utilizatorii de echipamente electronice vor beneficia în mod gratuit de internet în zona central-istorică a orașului.
Primăria Municipiului Craiova a aplicat la programul WIFI4EU și a câștigat un cupon valoric în sumă fixă de 15 000 EUR. Cuponul este destinat instalării de hotspoturi WiFi4EU (puncte de acces wireless) în spații publice.

Dezvoltarea rețelei wifi în zona centrului istoric al municipiului Craiova va asigura creșterea gradului de confort al cetățenilor ce tranzitează zona, oferind astfel posibilitatea acestora de a se conecta gratuit la internet”, anunță municipalitatea.

Ce este programul WiFi4EU?

Inițiativa WiFi4EU promovează accesul gratuit la Wi-Fi în spații publice precum parcurile, piețele și clădirile publice, bibliotecile, centrele de sănătate și muzeele, peste tot în UE.

Inițiativa le oferă municipalităților posibilitatea de a solicita un cupon valoric în valoare de 15 000 EUR. Acesta va fi utilizat pentru instalarea de echipamente Wi-Fi în spații publice de pe teritoriul municipalității unde nu există conectivitate Wi-Fi gratuită. 

Întreținere gratuită timp de 3 ani

Programul este deschis municipalităților sau asociațiilor formate din municipalități (care se aplică în numele unuia sau mai multor membri ai acestora). Lista entităților eligibile este actualizată de statele membre înainte de fiecare apel de candidatură.

Așa arată voucher-ul. În imagine, reprezentanții Primăriei Semic, din Slovenia.

Voucherul va oferi o sumă fixă ​​de finanțare pentru fiecare municipalitate. Acesta va finanța costurile echipamentului și instalării, în timp ce beneficiarul va plăti conectivitatea și întreținerea echipamentului timp de 3 ani. Municipalitățile care primesc un voucher vor selecta „centrele vieții publice” în care vor fi instalate hotspoturile WiFi4EU (puncte de acces wireless). De asemenea, pot utiliza voucherul WiFi4EU pentru a finanța parțial un proiect de valoare mai mare.

Atribuirea voucherului

Tichetele sunt alocate după principiul primul venit, primul servit. Pentru a asigura un echilibru geografic, fiecare țară participantă va avea dreptul la minimum 15 vouchere.Schema WiFi4EU va fi livrată prin proceduri simple și non-birocratice, cum ar fi aplicații online, plăți prin vouchere și cerințe de monitorizare ușoară.

Municipalitățile care doresc să solicite un voucher ar trebui să se înregistreze mai întâi pe portalul WiFi4EU. Odată înregistrate, primăriile pot depune cerere în momentul deschiderii apelului prin revizuirea portalului și trimiterea cererii lor. Câștigătorii voucherelor vor fi selectați după principiul primul venit, primul servit. Dacă aveți ghinion și pierdeți primul apel, veți putea încerca din nou în următoarele, se arată în descrierea programului.

Ultimele stiri

VIDEO. Liderul Sindicatului „Aluministul” explică situația de la ALRO Slatina

Constantin Popescu, liderul Sindicatului „Aluministul” din ALRO Slatina a explicat, în cadrul emisiunii „Rațional”, ce se întâmplă la ALRO. https://www.youtube.com/watch?v=U6GOcORynUY

Mai multe articole din aceeasi categorie